Coronavirus: noi masuri de urgenta luate de Facebook si Google

coronavirus masuri facebook google

Coronavirus forteaza companiile Facebook si Google sa noi masuri de urgenta pentru a impiedica raspandirea virusului chiar in San Francisco, si zonele apropiate, acolo unde ambele companii au sediile, si desigur mii peste mii de angajati activi.

Facebook si Google le-au cerut angajatilor din San Francisco sa lucreze de acasa incepand de astazi pentru a minimiza riscul de infectare cu noul Coronavirus, asta dupa ce ieri un angajat din Seattle al primei companii a fost detectat pozitiv in urma unei testari.

Google le-a cerut zilele trecute angajatilor din Irlanda, 8000 la numar, sa lucreze o zi de acasa dupa ce o posibila infectare cu Coronavirus a unui angajat a generat panica, Facebook restrictionand deja vizitele in sediul sau, dar si calatoriile angajatilor.

Coronavirus aduce acum noi masuri pentru cele doua companii chiar unde au sediile, iar asta pentru ca numarul de cazuri de infectare cu noul Coronavirus este in continua crestere in SUA, acolo unde autoritatile initial aveau teste gresite pentru detectarea infectarii.

Facebook si Google sunt primele companii foarte mari din San Francisco care au luat decizii de acest gen din cauza noului Coronavirus, dar este de asteptat ca Apple, si alte companii locale, sa reactioneze la fel, mai ales ca autoritatile din zona recomanda tinerea oamenilor departe de locatii aglomerate.