WhatsApp: Functia Extrem de IMPORTANTA la care NU Te-ai fi Asteptat

WhatsApp are o functie extrem de importanta confirmata, iar la lansarea sa nu se mai astepta nimeni, desi ea aduce schimbarea pe care o ceream de mult.

WhatsApp rezerva

WhatsApp a avut recent anuntata o noua functie extrem de importanta pe care unii utilizatori o cer de ani si ani de zile, dar pe care nu se mai asteptau sa o primeasca deoarece compania a tot refuzat sa o ofere. Explicatii cu privire la decizia WhatsApp de a nu implementa aceasta functie n-au venit de-a lungul timpului, dar iata ca la inceput de 2020 avem si primele detalii cu privire la functia care ne permite sa protejam cu parola backup-urile pe Android.

WhatsApp a avut primele detalii oferite saptamana trecuta in legatura cu aceasta functie, dar acum avem informatii suplimentare care ne anunta si ca aceste backup-uri nu doar ca vor fi protejate cu parola, dar vor fi in acelasi timp s criptate. Asta inseamna ca atunci cand ajung in serverele celor de la Google, ele vor fi protejate dublu, deci oricine ar avea acces la contul Google Drive al utilizatorului, si va putea descarca acel backup al WhatsApp, nu prea va avea ce sa faca cu el.

WhatsApp: Functia Extrem de IMPORTANTA la care NU Te-ai fi Asteptat

WhatsApp backup parola

WhatsApp va oferi aceasta functie noua doar pe telefoanele cu sistem de operare Android, iar asta deoarece in iOS este folosit iCloud pentru backup-uri, fara posibilitatea de a alege vreo alta platforma. In mod teoretic, cei de la WhatsApp ar trebui sa poata proteja si acolo backup-urile cu o parola, dar din ceea ce se vede acum, functionalitatea ar urma sa fie disponibila exclusiv pentru Android, si nu se stie in ce masura ar putea ajunge pe iPhone in viitor.

“Pentru a împiedica accesul neautorizat la backup-ul dvs., puteți seta o parolă care va fi utilizată pentru criptarea copiilor de rezervă viitoare și va fi necesară atunci când restaurați din copie de rezervă. WhatsApp nu va putea ajuta la recuperarea parolelor uitate.”

WhatsApp spune deasemenea ca orice fel de backup protejat cu o parola nu va putea avea acea parola recuperata de catre utilizator in caz ca o uita, deci pierdeti toate datele din el daca nu mai stiti parola. Aceasta nu este tocmai o situatie buna pentru utilizatori, dar cand vine vorba despre securizarea completa, alte metode de a oferi protectie totala pentru oameni nu prea exista, si aceasta e o dovada a faptului ca WhatsApp nu afla parolele noastre.

WhatsApp incepe intr-un final sa ofere protectie mai buna pentru utilizatorii din intreaga lume, ceea ce este o veste grozava, dar ramane sa vedem cum va arata totul in versiunea finala.