Facebook: PROBLEMA Coronavirus Incepe sa Scape de sub Control

Facebook grupuri Coronavirus

Facebook a anuntat luna trecuta ca va incepe sa controleze foarte strict postarile care au legatura cu noul Coronavirus, si ca va incepe sa blocheze informatiile false care sunt publicate in cadrul platformei sale de catre diverse persoane de rea credinta.

Facebook incepe totui sa aiba situatia cam scapata de sub control, iar asta pentru ca in cadrul grupurilor din reteaua de socializare stirile false privind Coronavirus sunt publicate in mod constant fara vreo restrictie, iar lumea este indusa in eroare in mod regulat.

Facebook nu controleaza deocamdata ceea ce se intampla in grupurile de conversatii, conform unui cunoscut profesor de la Harvard, iar compania recunoaste ca deocamdata nu s-a ocupat de grupurile unde sunt distribuite informatii false, ceea ce era de asteptat.

Facebook a spus ca va incepe in zilele urmatoare sa elimine din recomandari grupurile care sunt cunoscute ca distribuind informatii false cu privire la COVID-19, insa pana atunci oamenii vor ramane cu informatii incorecte cu privire la virusul care se extinde in continuare in toata lumea.

“Manipulatorii vor continua să folosească diverse combinatii de cuvinte cheie în grupurile private pentru a dezinforma oamenii cu informatii privind sanatatea lor. Platforma este prea mare pentru o moderare adecvată, mai ales când majoritatea persoanelor care postează despre coronavirus caută informații și pun întrebări cu privire la eventuale remedii.”

Facebook are o misiune extrem de dificila in a eradica informatiile despre Coronavirus din platforma sa, iar asta pentru ca e foarte mare, iar cei care o exploateaza invata cum sa treaca si de sisteme de inteligenta artificiala care o pazesc.