iPhone 12 Pro: PREMIERA Cu o Noua Camera LIDAR de la Apple

iPhone 12 Pro va avea o noua camera LiDAR in premiera pentru industria telefoniei, Apple lansand-o oficial astazi cu o noua tableta iPad Pro.

iPhone 12 Pro lidar

iPhone 12 Pro va fi lansat, mai mult ca sigur as spune eu, cu o noua camera LIDAR integrata pe langa senzorii de imagine pe care deja ii are, ea fiind inclusa intr-un nou model al iPad Pro, lansat astazi. Apple a anuntat ca noul model al iPad Pro, care are in mod ciudat un chip A12Z, are o camera LIDAR care ii ofera cea mai avansata metoda de a percepe adancimea obiectelor din lumea reala, iar in teorie pare a fi doar un senzor ToF, dar in realitate e mai mult de atat.

Senzorii LIDAR sunt folositi de Apple, si alte companii, in companiile care se conduc singure, iar asta pentru ca pot percepe adancimea obiectelor din lumea reala, distanta fata de ele, dar iPhone 12 Pro va avea ceva la o scara mai mica. Desi e foarte posibil ca principiile din spatele tehnologiei LIDAR sa se regaseasca intr-o anumita masura in noua camera care va ajunge si in iPhone 12 Pro, nu vorbim totusi despre chiar acelasi lucru precum la masinile care se conduc singure.

iPhone 12 Pro: PREMIERA Cu o Noua Camera LIDAR de la Apple

iPhone 12 Pro LIDAR camera

iPhone 12 Pro va putea sa masoare cu aceasta camera LIDAR distanta la care se afla obiectele plasate la maxim 5 metri de telefon, atat in cladiri, cat si in exteriorul acestora, ceva ce stimd e la senzorii de pe masini. Tehnologia din spatele camerei LIDAR va fi folosita in tandem cu imagini preluate de la celelalte camere, Apple folosind si inteligenta artificiala in tot acest proces, iar iPhone 12 Pro va veni cu ceva in premiera pentru telefoane.

“Scannerul LiDAR avansat permite capabilități niciodată posibil pe orice dispozitiv mobil. Scanerul LiDAR măsoară distanța până la obiecte înconjurătoare până la 5 metri distanță, funcționează atât în interior cât și în exterior și funcționează la nivel de fotoni la viteze nano-secunde. Noile cadre de adâncime din iPadOS combină puncte de adâncime măsurate de scanerul LiDAR, date atât de la camerele de luat vederi, cât și de la senzorii de mișcare și este îmbunătățit de algoritmi de viziune pe computer de pe A12Z Bionic pentru o înțelegere mai detaliată a unei scene. Integrarea strânsă a acestor elemente permite o nouă clasă de experiențe AR pe iPad Pro.”

iPhone 12 Pro nu va avea un senzor ToF obisnuit precum in alte modele de telefoane premium, ci altceva mai special la care Apple licreaza de ceva vreme mai mult ca sigur. Aducerea tehnologiei LIDAR in iPhone 12 Pro este o premiera care ar putea fi copiata destul de greu de catre competitorii celor din Cupertino, dar ei vor incerca mai mult ca sigur sa reproduca functionalitatea cu ajutorul senzorilor ToF care sunt folositi in telefoanele lor.

iPhone 12 Pro ar trebui sa fie prezentat in septembrie de catre Apple, iar informatiile descoperite in codul sursa al iOS 14 sugereaza faptul ca doar modelele Pro vor avea o camera atat de complexa.