Ministerul Sanatatii explica situatia Ibuprofenului si a Coronavirus

Ministerul Sanatatii Ibuprofen Coronavirus

Ministerul Sanatatii ofera niste explicatii in ceea ce priveste intrebarile pe care oamenii le au in legatura cu folosirea ibuprofenului daca simt ca au simptome de Coronavirus, sau daca folosirea acestuia chiar si inainte de a avea simptome poate afecta in vreun fel evolutia bolii.

Toata situatia cu ibuprofen si Coronavirus a pornit in weekend, de la mesaje primite de unii pe WhatsApp, apoi de la coroborari cu un mesaj al ministrului de sanatate din Franta, insa Ministerul Sanatatii spune ca deocamdata e neclar ce efect are ibuprofenul in cazul persoanelor infectate cu Coronavirus.

“Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății sunt în proces de evaluare a efectelor administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus. Ipotezele emise de experți francezi au avertizat asupra unor posibile efecte adverse ale administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus.

Pe 17 martie 2020, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat că nu există dovezi suficient de puternice că ibuprofen agravează COVID19. Până la apariția de noi date științifice, aceștia au actualizat recomandările privind tratamentul simptomelor infecției cu coronavirus. Este recomandat paracetamolul, cu excepția cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva. Același ghid le recomandă pacienților aflați în tratament cu ibuprofen să ❗️ NU ❗️ întrerupă administrarea de ibuprofen fără consultarea medicului.”

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății sunt în proces de evaluare a efectelor administrării de ibuprofen la…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Miercuri, 18 martie 2020