Netflix si Comisia Europeana vor sa Tina Internetul Functional in Pandemia de Coronavirus

Netflix si Comisia Europeana vor sa tina internetul functional si fara congestii in timpul pandemiei de Coronavirus, iata ce discutii la nivel inalt se poarta.

Netflix Comisia Europeana

CEO-ul Netflix, Reed Hastings, a discutat zilele acestea cu comisarul european pentru piata interna despre problemele pe care le aduce pandemia de Coronavirus pentru retelele de internet din Uniunea Europeana. Netflix are un interes foarte mare ca internetul sa mearga bine, si sa fie la fel de rapid ca in trecut, iar asta deoarece vrea ca un numar cat mai mare de persoane sa ii urmareasca filmele, iar Comisia Europeana are puterea de a sustine buna functionare.

Netflix este ingrijorata de faptul ca ar putea aparea congestii serioase in retelele de internet din Europa din cauza faptului ca tot mai multi oameni lucreaza de acasa, iar comisarul european le-a cerut oamenilor sa se uite la filme in format SD. Aceasta cerinta are la baza faptul ca vizualizarea filmelor de pe Netflix in format HD, sau 4K, genereaza si trafic mult mai mare de cate decat in cazul rezolutiilor mai mici, acest lucru generand si congestii.

Netflix si Comisia Europeana vor sa Tina Internetul Functional in Pandemia de Coronavirus

Netflix este unul dintre serviciile online care genereaza cele mai mari congestii pentru retelele de internet, iar asta din cauza faptului ca oamenii se uita in general la foarte multe filme. Desigur ca in aceasta situatie Comisia Europeana nu poate face prea multe decat sa le ceara celor de la Netflix sa nu mai permita vizualizarea de filme si seriale la rezolutie mare, acest lucru putand ajuta extrem de mult la rezolvarea unor probleme de congestie.

Comisia Europeana este mai mult ca sigur in contact constant cu marii furnizori de servicii de internet pentru a vedea in ce masura cresc nivelurile de trafic in Uniune din moment ce cateva tari si-au obligat cetatenii sa stea in case. Aceste decizii pun presiune foarte mare pe retelele de internet fix si mobil care exista in aceste tari, iar colaborarea dintre Comisia Europeana si companiile care ofera diverse servicii online e esentiala in situatiile de acest gen.

Netflix va ramane in contact cu Comisia Europeana pentru a tine aceasta problema sub control, deci ramane de vazut exact ce se va intampla cu initiativele privind mentinerea retelelor de internet fara congestii.