Coronavirus Romania: 308 Cazuri de Infectare anuntate pe 20 martie

0

Coronavirus Romania Cazuri 20 martie

Coronavirus a infectat 308 de romani pana in momentul de fata, autoritatile facand anuntul cu doar cateva minute in urma, si vorbim despre o noua crestere in raport cu ziua de ieri, asa cum desigur ca era de asteptat, acest lucru intamplandu-se zilnic.

Conform autoritatilor, numarul de persoane vindecate a crescut la 31, adica inca 6 persoane au fost declarate vindecate, asta in timp ce numarul de cazuri noi a crescut cu 31 in faport cu ziua de ieri, aproape dublu, dar totusi mai mic decat acum doua zile.

Dintre persoane vindecate, 22 sunt din Timisoara, 8 din Bucuresti, si 1 din Iasi, capitala fiind orasul cu cele mai multe infectari, ceea ce e normal din moment ce are si cel mai mare numar de locuitori dintre toate orasele din Romania in acest moment.

Coronavirus Romania cazuri statistica 20 martie

“Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.”