Ministerul Sanatatii: iata cat dureaza vindecarea de Coroanvirus

0

Ministerul Sanatatii vindecare Coroanvirus

Ministerul Sanatatii ofera un raspuns la o intrebare foarte importanta pe care o are tot mai multa lume, iar asta pentru ca de Coronavirus pot fi infectate orice persoane, iar in strainatate exista chiar tineri, sub 30 de ani, care fac forme severe, deci nimeni nu se poate considera invincibil.

Revenind la Ministerul Sanatatii, expertii spun ca vindecarea de Coronavirus dureaza intre 2 si 6 saptamani, si am vazut la primele cazuri din tara noastra ca prima estimare s-a dovedit a fi cat se poate de exacta, dar in cazurile mai grave vindecarea poate dura mai mult.

“În cazul persoanelor care fac forma ușoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 săptămâni de la apariția primelor simptome. Pentru persoanele care fac o formă severă a infecției cu coronavirus, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni, dar cel mai frecvent o lună.

Datele curente ne arată că 1 din 5 persoane infectate cu coronavirus vor dezvolta o formă severă a bolii.

Date fiind duratele lungi necesare vindecării, în cazul unui număr mare de persoane infectate cu coronavirus există riscul semnificativ al aglomerării spitalelor și chiar a depășirii capacității lor. Astfel de fenomene sunt întâlnite în Italia sau în China.

De aceea este esențial să încetinim ritmul de infecție cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor și asistenților noștri medicali. Cea mai eficientă metodă dovedită prin care putem face asta este reducerea sau restrângerea contactelor sociale.

Vă rugăm evitați contactul direct cu alte persoane, evitați deplasările și zonele aglomerate, păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane.

Doar respectând cu toții regulile, ne putem apăra de acest virus.”

În cazul persoanelor care fac forma ușoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 săptămâni de la…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Sâmbătă, 21 martie 2020