Planeta Jupiter: Imaginea cu care NASA a UIMIT Azi Omenirea

Planeta Jupiter are astazi parte de o noua imagine impresionanta publicata de catre NASA pentru a ni se arata cat de impresionanta este in realitate.

Planeta Jupiter supravegheata

Planeta Jupiter are astazi parte de o noua imagine impresionanta pe care NASA a publicat-o multumita sondei Juno care inca se afla in orbita de acolo, imaginea de mai jos fiind inregistrata in data de 17 februarie. Cei de la NASA au primit in ultima luna mai multe imagini cu planeta Jupiter de la sonda lor Juno, aceasta trecand iar printr-un survol pe langa planeta, iar cei de la NASA au avut ocazia de a vedea mai clar o buna parte din ceea ce se intampla.

Planeta Jupiter a avut chiar luna trecuta prezentate noi imagini care ne arata felul in care se combina doua furtuni foarte mari langa cea mai mare dintre toate, care a devenit iconica pentru recunoasterea planetei. Planeta Jupiter a avut luna trecuta prezentate inclusiv alte imagini care ne aratau cele doua emisfere ale sale, acestea fiind surprinse dupa foarte mult chin al celor de la NASA de a inregistra imagini atat de clare si actualizate cu noua planeta.

Planeta Jupiter: Imaginea cu care NASA a UIMIT Azi Omenirea

Planeta Jupiter supravegheata juno

Planeta Jupiter a avut imaginea facuta in  timp ce sonda Juno se afla la o distanta de 50.000 – 100.000 km in raport cu suprafata planetei, deci vorbim despre o distanta foarte mare. Emisfera sudica de pe planeta Jupiter este vizibila in imaginea de mai sus, iar asta ne ajuta sa intelegem mai bine ce fel de diferente exista intre aceasta planeta si Pamantul pe care traim, cei de la NASA reusind sa analizeze mult mai in detaliu corpul cosmic aflat atat de departe.

Planeta Jupiter are sonda Juno in orbita sa de foarte multa vreme, insa cei de la NASA se gandesc inclusiv sa trimita acolo si alte sonde pentru a putea face imagini si mai clare cu planeta. Inclusiv lunile de langa planeta Jupiter vor fi monitorizate mai atent de catre cei de la NASA, ei sperand sa gaseasca acolo si primele semne de viata extraterestra, desi acest lucru nu va fi tocmai usor de indeplinit, mai ales ca de multa vreme sunt cautate ele inclusiv de ESA.

Planeta Jupiter ramane un obiectiv foarte important pentru cei de la NASA, insa si pentru restul agentiilor spatiale, si vom mai vedea cu siguranta alte imagini cel putin la fel de impresionante.