Planeta Venus: Fenomenul UIMITOR Vizibil in Acest Weekend

Planeta Venus apare intr-un fenomen uimitor care va fi vizibil in acest weekend, iata ce vom putea urmari pe cerul instalat in cursul urmatoarelor zile.

Planeta Venus vizibila

Planeta Venus va fi in centrul unui fenomen uimitor care va deveni vizibil in acest weekend, si daca nu va amintiti de saptamana trecuta cand v-am vorbit despre el, atunci va readuc acum aminte. V-am spus acum o saptamana ca astazi va avea loc un fenomen uimitor, si destul de rar, care implica atat planeta Venus, cat si LUNA, si alte planete din sistemul nostru solar, iar daca aveti un telescop, n-ar strica sa va uitati cu mare atentie spre cerul instelat.

Planeta Venus urmeaza sa fie vizibila intr-un spectacol foarte interesant pe cer, impreuna cu LUNA, planeta Uranus, dar si alte stele pe care le puteti vedea in imaginea de mai jos. Pentru ca in acest weekend nu va fi o LUNA plina, ci doar o semiluna, planeta Venus va fi mai usor de vazut pe cer, chiar daca, din pacate, nu va fi la luminozitatea sa maxima, asa cum a fost in cursul zilelor trecute, dar chiar si asa, va fi iluminata mai puternic decat dupa aceasta data.

Planeta Venus: Fenomenul UIMITOR Vizibil in Acest Weekend

Planeta Venus vizibila luna

Planeta Venus va fi vizibila chiar in partea dreapta centru a LUNII, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, in timp ce planeta Uranus va fi vizibila undeva in partea dreapta jos a cerului. Desigur ca LUNA va fi cel mai usor de observat, si va fi cea mai mare dintre toate, insa planeta Venus va ilumina destul de puternic, mai ales ca se afla la o distanta atat de mare in raport cu Pamantul, ea urmand a fi destul de usor de recunoscut, cel putin in mod teoretic.

Planeta Venus a fost initial vizibila cu mult deasupra LUNII cand acest fenomen a inceput, acum o saptamana, insa pe masura ce zllele au trecut, ea s-a mutat si acum va aparea in partea dreapta – centru a sa. Pe masura ce zilele vor trece in continuare, iar planeta Venus va ramane vizibila pe cer si pentru cateva zile din aprilie, ea va ramane vizibila sub LUNA, insa tot in partea sa dreapta, dar ea va deveni din ce in ce mai greu de observat.

Planeta Venus va fi usor de observat de catre oricine se uita cu atentie la cerul instelat, insa desigur ca va trebuie si un telescop pe masura, mai ales in zilele urmatoare, dupa ce iluminarea sa va mai scadea.