Google: AVERTIZARILE Importante Emise spre foarte Multa Lume

Google a emis foarte multe avertizari importante pentru foarte multe persoane din toata lumea, iata ce a descoperit compania americana pentru clienti.

Google AVERTIZARI

Google a emis in ultima an o serie foarte mare de avertizari pentru extrem de multe persoane, compania americana incercand sa le ajute sa ramana in siguranta intr-o era in care putine lucruri mai sunt. Google a emis nu mai putin de 40.000 de avertizari pentru diversi utilizatori care au conturi si folosesc serviciile sale online, acestea spunandu-le ca ar f fost tintele unor atacuri organizate de catre hackeri ce ar fi putut fi controlati chiar si de agentii guvernamentale.

Google a emis toate avertizarile sale prin grupul de analiza a amenintarilor, acesta fiind special creat pentru a detecta acest gen de atacuri impotriva oamenilor pentru a le opri, daca e posibil, sau pentru a-i avertiza. Interesant este ca numarul de avertizari pe care Google le-a trimis catre utilizatori este cu 25% mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce desigur ca este o veste foarte buna pentru toata lumea.

Google: AVERTIZARILE Importante Emise spre foarte Multa Lume

Google a afirmat ca in 2020 a detectat o crestere a numarului de atacuri de tip phishing care au loc la nivel global, si asta inclusiv pentru ca noul Coronavirus s-a dovedit a fi o sursa de atacuri. Google sustine ca tot ai multi hackeri din Iran si Coreea de Nord comit atacuri de acest gen, asumandu-si identitatea unor jurnalisti, sau trusturi de presa cunoscute, pentru a distribui informatii false catre numere cat mai mari de oameni de pe glob.

Google a descoperit si un numar mai mare de exploit-uri zero-day in diverse sisteme de operare, acestea fiind vulnerabilitati care nu sunt cunoscute producatorului unui software. Google a descoperit multe atacuri din Coreea de Nord care vizau cetateni de acolo, iar in unele cazuri a reusit si descoperiri rare de hackeri care foloseau mai multe vulnerabilitati de tip zero-day intr-un singur atac, ceea ce nu e tocmai obisnuit in lumea IT.

Google va continua sa monitorizeze internetul pentr a dscoperi orice fel de atacuri similare facute impotriva hackerilor, astfel ca ramane de vazut ce anume vor mai descoperi ei.