WhatsApp: Noua ATENTIONARE Serioasa pentru Toti Utilizatorii

WhatsApp este in centrul unei noi atentionari foarte serioase care ii vizeaza pe utilizatorii din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

WhatsApp minciuna

WhatsApp este in centrul unei atentionari extrem de importante pentru toti utilizatorii care folosesc aplicatia, iar ea vine de la “nivel inalt”, si ar fi bine sa fiti extrem de atenti pentru ca puteti fi o victima. Avertizarea de astaz vine de la un consultant politic din Marea Britanie care afirma ca pe WhatsApp circula o noua metoda de a pacali utilizatorii pentru a le fura conturile, mai multi prieteni de-ai sai primind mesaje care i-ar fi putut lasa fara conturi.

WhatsApp le cere oamenilor sa introduca un cod de siguranta in momentul in care activeaza aplicatia pe un telefon nou, dar cu acelasi numar de telefon, cel cod SMS fiind trimis pe telefonul in care e bagata cartela. Hackerii folosesc conturi WhatsApp, sau Facebook, sparte pentru a fura alte conturi WhatsApp, si ii contacteaza pe oamenii adaugati ca prieteni intr-un cont spart pentru a le fura conturile din platforma, asumandu-si identitatea “prietenului”, si spunand ca al lor cont e blocat, si un cod de deblocare a fost trimis la victima.

WhatsApp: Noua ATENTIONARE Serioasa pentru Toti Utilizatorii

WhatsApp nu trimite codurile SMS de securitate decat pe numerele de telefon de pe care se incearca autentificarea unui telefon, deci victima primeste codul care ii e necesar hackerului sa ii fure contul. Simplificand lucrurile, daca un prieten de pe WhatsApp, sau Facebook, va cere sa-i dati un cod de autentificare pe care il primiti prin SMS de la WhatsApp, nu i-l dati pentru ca veti avea contul furat si hackerul va avea acces la unele dintre mesajele voastre.

WhatsApp nu este pentru prima oara in centrul unui atac de acest gen, hackerii folosind in trecut fix aceeasi metoda de a fura conturi, pana intr-un punct in care totul s-a oprit. Singura metoda 100% sigura prin care puteti impiedica furtul unui cont WhatsApp este sa activati autentificarea in doi pasi pentru contul vostru, si nimeni nu va putea sa se logheze cu al vostru cont intr-un alt telefon fara acel cod pe care il setati voi cand activati optiunea.

WhatsApp a implementat masurile de securitate necesare pentru ca oamenii sa se poata proteja, insa e nevoie ca fiecare sa le activeze pentru a-si securiza contul.