Windows 10: 3 MARI Schimbari pe care le face Microsoft Acum

Windows 10 are anuntate 3 schimbari foarte mari pe care cei de la Microsoft le au in dezvoltare in momentul de fata, iata ce urmeaza sa fie oferit.

Windows 10 imbunatatiri

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru desktop, sau console, in acest moment, cu peste 1 miliard dispozitive fiind active la nivel global conform unor date furnizate luna trecuta de catre cei de la Microsoft. Problema este ca acest sistem de operare are nevoie si de foarte multe imbunatatiri, cam in mod constant, iar pentru Windows 10 sunt pregatite 3 foarte mari schimbari care vor imbunatati radical experienta de folosire a sa.

Windows 10 va avea in primul rand imbunatatit sistemul de notificari pe care utilizatorii le primesc de la aplicatii native, sau terte, in momentul de fata acesta functionand prost, cu primiri intarziate, sau chiar deloc. Microsoft vrea sa rezolve situatia, si angajeaza oameni care sa modifice Windows 10 intr-un asemenea mod incat notificarile trimise de aplicatii sa ajunga in timp real, corect, pe calculatoarele celor care le au activate.

Windows 10: 3 MARI Schimbari pe care le face Microsoft Acum

Windows 10 va avea deasemenea imbunatatit si un sistem extrem de important pentru toata lumea, Windows Indexer, acesta stand la baza Windows Search si File Explorer, adica platforma prin care cautam fisiere. Se pare ca Windows 10 va ave rezolvate problemele care genereaza acum incarcare mare pe procesor cand cautam fisiere, sau cand se indexeaza fisierele, viteza de cautare a acestora urmand a fi substantial crescuta cu noile imbunatatiri.

“Obiectivul general al echipei noastre este de a alimenta următorul set de experiențe pentru aplicații pe Windows și de a atrage dezvoltatorii pe platforma noastră. Unele dintre lucrările pe care echipa le va continua vor include: Îmbunătățirea performanței indexatorului Windows care permite utilizatorilor finali să își găsească rapid fișierele și informațiile. Îmbunătățirea fiabilității sistemului de notificare Windows pentru a sprijini nevoile dispozitivelor Xbox, Mobile și pentru a obține fiabilitatea „tonului de apel”. Sprijină cloud-clipboard și partajarea aplicațiilor.”

Windows 10 va avea deasemenea implementat si un sistem care va permite copierea de informatii din clipboard in cloud pentru accesare in diverse tipuri de dispozitive care ruleaza sistemul de operare. Acest sistem este extrem de util in special in companii, iar Microsoft a primit cel mai probabil cereri de la unii clienti de pe partea business pentru a avea parte de un asemenea sistem in Windows 10, iar el va veni, poate chiar in anul 2020.

Windows 10 are mai mult ca sigur schimbarile in lucru acum, dar Microsoft vrea sa angajeze si cativa ingineri noi care sa lucreze in echipele care se ocupa deja de aceste modificari foarte importante pentru toti utilizatorii.