Android 11: Cea mai MARE SCHIMBARE din Ultimii Ani a Google

Android 11 va avea parte de cea mai mare schimbare din ultimii ani multumita companiei Google iata ce vrea sa impuna pentru toate telefoanele noastre.

Android 11 actualizari

Android 11 va aduce ea mai mare schimbare din ultimii ani de la Google, insa nu direct, ci printr-o noua obligatie pe care compania americana o va impune pentru producatorii de telefoane din intreaga lume. Din pacate nu vorbim despre o obligatie pentru producatori de a lansa patch-urile de la Google foarte rapid dupa ce ele apar, ci despre o alta schimbare pentru Android 11 care va face actualizarile mult mai sigure decat pana in momentul de fata.

Android 11 va obliga producatorii de telefoane sa implementeze suport pentru o functie numita Seamless Update, aceasta avand menirea de a asigura oamenii de faptul ca actualizarile sunt instalate in siguranta. Dupa activarea acestei functii in Android 11, in telefoane vor fi create doua partitii pentru sistemul de operare, una fiind activa, una incativa, iar atunci cand se instaleaza o actualizare OTA, aceasta va fi facuta pe partitia inactiva.

Android 11: Cea mai MARE SCHIMBARE din Ultimii Ani a Google

Android 11 va face instalarea acelei actualizari pe partitia inactiva in timp ce telefonul va putea fi folosit fara intreruperi pe partitia activa, iar dupa finalizarea instalarii, telefonul trebuie repornit, partitia inactiva devenind cea principala. Primul mare avantaj este ca in timpul instalarii unei actualizari OTA pentru Android 11 telefonul poate fi folosit normal, iar a doua e ca daca acea actualizare esueaza, nu trebuie reinstalat in totalitate sistemul de operare.

Android 11 aduce practic mai multa siguranta pentru instalarea actualizarilor pe telefoane, si mai putine batai de cap daca procesul esueaza, ideea in sine fiind una extrem de buna, si e normal sa fie impusa pe telefoane. Desigur ca unii producatori au mai multa munca de facut pentru a implementa aceasta functie pentru telefoanele in care va fi instalat Android 11, dar in final noi suntem cei care ne bucuram de aceasta schimbare foarte buna, pe care Google o impune intr-un final pentru producatori.

Android 11 va fi lansat in august de catre cei de la Google, astfel ca modificarile vor veni abia de prin octombrie, atunci cand vor fi lansate primele actualizari pentru telefoane, sau telefoane noi.