DSU: Apelul lui Raed Arafat pentru cetatenii din Romania

DSU Apel Raed Arafat

Raed Arafat, omul care conduce Departamentul pentru Situatii de Urgenta are pentru cetatenii din Romania un mesaj foarte important facut in ideea de a ii convinge pe romani sa stea in case in zilele de Paste si sa nu isi viziteze prietenii, rudele, pentru a nu risca sa se, sau sa ii, infecteze.

Mesajul care vine de la Raed Arafat nu este nou, l-am vazut de la multi politicieni in aceasta perioada, si este ceva ce incearca toti sa spuna la unison pentru ca varful epidemiei de Coronavirus din Romania sa nu aduca o crestere uriasa a numarului de cazuri, iar masurile de restrictie sa fie ridicate cat mai curand.

“Doar câteva ore ne mai despart de momentul în care, cu emoție în glas vom rosti Hristos a Înviat! Pentru mulți dintre noi este poate pentru prima dată când vom sărbători altfel acest moment de mare însemnătate pentru toți creștinii, Sfânta Sărbătoare de Paște.

Trăim momente dificile , dar asta nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta. Prin forța noastră de a răzbate în orice situație, tărie înrădăcinată adânc în originile noastre românești, haideți de această dată, să rămânem acasă și să le transmitem celor dragi, tocmai această putere, de a le arăta că împreună vom putea depăși acest moment greu pentru toți.

Vom sta acasa în aceste zile, pentru ca în curând să ne putem lua în brațe, fără teamă, fără rețineri, persoanele dragi sufletului nostru.

  • Petrece zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiești în mod obișnuit.
  • Evită deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu tine, fie că locuiesc în alt oraș/comună.
  • Nu face vizite și nu primi musafiri în perioada sărbătorilor pascale.

Împreună vom reuși!
Paște fericit!”

Doar câteva ore ne mai despart de momentul în care, cu emoție în glas vom rosti Hristos a Înviat! Pentru mulți dintre…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020