Vodafone: Anuntul Privind COVID-19, ce s-a Intamplat in Romania

Vodafone a facut un anunt cu privire la COVID-19 si situatia din Romania, iata ce a declarat operatorul de telecomunicatii, si ce trebuie sa stie clientii.

vodafone activitate

Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, si-a sustinut clientii in plina pandemie de Coronavirus, oferindu-le deasemenea si o serie de beneficii pentru a suporta mai usor izolarea. Printre acestea s-au numarat multe care au legatura cu televiziunea, unele care au legatura cu serviciile de telecomunicatii moble, iar zilele trecute compania a dezvaluit si cateva informatii interesante cu privire la ceea ce face lumea de acasa.

Vodafone dezvaluie faptul ca dupa impunerea starii de urgenta a crescut cu 15% upload-ul facut de catre clientii din Romania de pe telefoane mobile, in cazul retelei sale fixe acesta crescand cu 50%. Asta e normal pentru ca oamenii au inceput sa faca tot mai multe apeluri video, sau video conferinte daca inca muncesc, si de aici vine cresterea substantiala pentru traficul de upload deoarece e nevoie de multa latime de banda pentru a folosi aceste servicii.

Vodafone: Anunt Privind COVID-19, ce se Intampla in Romania

vodafone activitate oline

Vodafone spune deasemenea ca foarte multi dintre clientii sai folosesc internetul pentru a invata, sa isi faca lectiile, sau sa viziteze online muzeele care si-au distribuit poze cu actualele colectii. Vodafone spune deasemenea ca a crescut foarte mult traficul generat de catre oamenii care se joaca de pe calculatoare, sau de pe telefoane mobile, dar si cel generat de catre oamenii care se uita la filme, lucru pe care foarte multa lume l-a facut in ultima luna.

Vodafone spune ca dupa ora 21:00 incep sa fie cei mai multi oameni activi online in ultima perioada, lucru oarecum usor de inteles din moment ce multi inca mai lucreaza si pe timpul zile sunt ocupati cu munca. Dupa ora 21:00 oamenii au timp sa se si relaxeze, cel putin conform celor de la Vodafone, iar asta genereaza cel mai mare trafic de download, sau de upload, prin retelele fixe si mobile pe care operatorul le are in momentul de fata in toata tara noastra.

Vodafone are aproape 10 milioane de clienti in Romania dupa ce a finalizat achizitia companiei UPC, si numarul va mai creste pentru ca acum poate oferi servicii complete pentru toti acesti oameni.