DIGI Romania: OBLIGATIILE de care Multi Clienti NU au Stiut

DIGI Romania are o serie de obligatii pentru clientii sai din toata tara, iar multi nu stiu absolut nimic in legatura cu ele, desi sunt totusi importante.

DIGI Romania obligatii

DIGI Romania este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, avand multe milioane de clienti in tara noastra, compania oferind foarte multe beneficii si servicii bune, dar cu unele obligatii pentru clienti. Vorbim aici despre serviciile de internet fix pe care ceid e la DIGI Romania le ofera pentru clientii din tara, compania stabilind o serie de oblicatii pe care clientii trebuie sa le respecte, altfel ar putea avea serviciile suspendate.

DIGI Romania le cere clientilor sa-si seteze echipamentele folosite pentru utlizarea internetului astfel incat ele sa nu raspunda la cereri de tip ARP venite din reteaua companiei. Pentru ca acest lucru sa se intample, cei de la DIGI Romania le cer clientilor sa nu foloseasca alte adrese IP decat cele alocate si comunicate de companie pentru folosire la interfetele direct conectate la reteaua sa, inclusiv cele locale care nu sunt separate printr-un router.

DIGI Romania: OBLIGATIILE de care Multi Clienti NU au Stiut

DIGI Romania le cere clientilor sa nu foloseasca optiunea proxy-arp pe vreun dispozitiv conectat direct la reteaua sa, si sa o dezactiveze imediat pe cele pe care este activata. In aceeasi masura, clientii au obligatia sa isi seteze interfetele conectate direct la reteaua DIGI Romania astfel incat ele sa nu raspunda la cererile de tip BOOTP si DHCP venite din reteaua sa, iar daca au active setarile pe undeva, ar trebui sa le dezactiveze de indata.

DIGI Romania obliga deasemenea clientii sa nu trimita spre reteaua sa cereri pentru a fi modificate rutele pentru alte adrese ID decat cele care au fost alocate deja de catre companie. In final cei care folosesc serviciile de internet fix de la DIGI Romania au obligatia sa nu trimita catre retea pachete de tip ICMP redirect pentru alte adrese IP decat cele alocate de catre companie, iar oriunde au activate asemenea setari, ar trebui sa le dezactiveze imediat.

DIGI Romania vine cu aceste obligatii pentru toti cei care-i folosesc serviciile in ideea de a isi proteja reteaua proprie de abuzuri din interior, si de aceea in caz de abuz se poate suspenda oferirea serviciilor.