Samsung: Anuntul cu care a SURPRINS Astazi pe Toata Lumea

Samsung a facut un anunt cu care a surprins foarte multa lume astazi, iata ce vrea sa faca acum compania coreeana pentru binele intregii omeniri.

Samsung megapixeli

Samsung a facut astazi un anunt foarte important cu care a reusit sa surprinda astazi pe toata lumea, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce nu vedem chiar in fiecare zi. Mai exact, seful diviziei Samsung care produce senzori de imagine pentru tot felul de dispozitive electronice, Yongin Park, a anuntat ca se lucreaza in momentul de fata la un senzor de imagine capabil sa inregistreze imagini la o rezolutie mai mare decat cea perceputa de ochiul uman.

Samsung are mentionat intr-un editorial, scris de catre Park, faptul ca ochiul uman ar fi capabil sa perceapa imaginile din jurul nostru la rezolutia de 500 de megapixeli, dar compania vrea sa mearga mai departe de atat. Cei de la Samsung vor sa faca senzori de imagine capabili sa inregistreze lumea care ne inconjoara la rezolutia de 600 de megapixeli, o crestere de aproape 5 ori fata de ceea ce ofera compania in momentul de fata pentru camerele telefoanelor sale.

Samsung: Anuntul cu care a SURPRINS Astazi pe Toata Lumea

Samsung sustine ca o crestere atat de radicala a rezolutiei la care pot fi facute poze de catre telefoane ar fi benefica pentru umanitate, insa nu doar in scopuri de divertisment. Samsung spune ca o asemenea evolutie ar fi de mare ajutor atat in domeniul medical, cat si in domeniul auto, sau in alte domenii in care se incearca o digitalizare si o modernizare foarte rapida, cu schimbari pe care nimeni nu le-ar fi crezut posibile cu doar cativa ani de zile in urma.

“Senzorii de imagine pe care noi înșine o percepem prin lume – ochii noștri – se potrivesc cu o rezoluție de aproximativ 500 megapixeli (Mp). Amsung este mândru că a condus tendința de senzori de înaltă rezoluție de pixeli mici, care va continua până în 2020 și nu numai, și este pregătită să urmeze următorul val de inovație tehnologică cu un portofoliu de produse cuprinzător care să răspundă nevoilor diverse ale producătorilor de dispozitive. Prin inovația neobosită, suntem hotărâți să deschidem posibilități interminabile în tehnologiile de pixeli, care ar putea chiar să ofere senzori de imagine care pot capta mai multe detalii decât ochiul uman.”

Samsung inoveaza de foarte multa vreme in domeniul senzorilor de imagine, si reuseste sa faca unele componente extrem de bune, ce sunt folosite chiar si de catre rivalii sai din lumea smartphone. Acum vrea sa mearga mult mai departe de atat, si sa aduca pe piata devarate inovatii tehnologice pentru lumea intreaga, Samsung find capabila pe deplin sa faca acest lucru, dar ramane de vazut si cat de utila va fi in final aceasta evolutie.

Samsung nu a spus deocamdata cam cand ar putea fi gata senzorii de imagine de 600 de megapixeli la care lucreaza acum, dar cel mai probabil mai avem destul de mult de asteptat pentru lansarea lor.