Fortnite: Decizia Epic Games cu care a SURPRINS Toata Lumea

Fortnite google

Fortnite, dupa ani de zile in care cei de la Epic Games pur si simplu au refuzat sa ofere ceea ce doreau oamenii cu adevarat, are parte de o surpriza extrem de interesanta, compania americana lansand intr-un final jocul si pentru telefoanele Android prin Google Play Store.

Fortnite nu a fost pana acum lansat prin Google Play Store deoarece Epic Games nu a dorit sa plateasca procentul de 30% din incasarile generate de tot ceea ce cumpara utilizatorii de telefoane Android, dar iata ca intr-un final aceste lucru s-a schimbat.

Fortnite a fost trimis la inceputul acestui an pentru aprobare in Google Play Store cu o cerere din partea Epic Games de a primi o exceptie de la plata acelui procent de 30% din vanzarile generate pri joc, insa desigur ca Google a refuzat sa faca atunci asta.

Fortnite este distribuit acum si prin Google Play Store pentru ca Epic Games s-a saturat de problemele generate de distributia separata, si de faptul ca jocul era uneori blocat la instalare in telefoane, sau ca jucatorii aveau diverse alerte afisate care ii atentionau sa dezinstaleze aplicatia pentru ca e terta.

“După 18 luni de funcționare Fortnite pe Android în afara magazinului Google Play, am ajuns la o realizare de bază: Google pune dezavantaj software-ul descărcabil în afara Google Play, prin măsuri tehnice și de afaceri, cum ar fi ferestrele, ferestrele de securitate repetitive. pentru software descărcat și actualizat, acorduri și relații de producție și transportatori restrictivi, relații publice Google caracterizând surse de software terțe drept malware și eforturi noi, cum ar fi Google Play Protect, pentru a bloca direct software-ul obținut în afara magazinului Google Play.”

Fortnite va fi distribuit in continuare si in afara Google Play Store, insa aceasta decizie le va aduce cu siguranta mai multi jucatori celor de la Epic Games, chiar daca vor pierde o buna parte din veniturile obisnuite.