WhatsApp: ALERTA Importanta pentru TOTI Oamenii cu Telefoane

WhatsApp are utilizatorii din toata lumea, in special Europa, alertati in legatura cu o problema foarte mare de care toata lumea trebuie sa sa stie acum.

WhatsApp heineken

WhatsApp este in centrul unei alerte care a fost emisa pentru oamenii care folosesc aplicatia pe telefoane in diverse zone de pe glob, in principal in Europa, iar asta pentru ca un nou val de inselaciuni circula intens. Luna aceasta utilizatorii WhatsApp din Spania au inceput sa primeasca in telefoane mesaje inselatoare prin care le erau furate datele persoanel de catre persoane care se foloseau de imaginea unui cunoscut lant de hypermarket-uri din tara.

WhatsApp a fost folosita si in Marea Britanie recent pentru a insela oamenii, doar ca de aceasta data li se promiteau oamenilor lazi de bere Heineken, ceva ce s-a mai intamplat si in 2018. Atunci binecunoscutul producator de bere a anuntat ca totul e doar o inselatorie, si ca nu sunt oferite lazi de bere gratuit prin WhatsApp, insa problema a revenit, si britanicii sunt pacaliti foarte usor sa ofere informatii care n-ar trebui sa ajunga vreodata in mainile celor care le cer.

WhatsApp: ALERTA Importanta pentru TOTI Oamenii cu Telefoane

WhatsApp este folosita in ambele cazuri pentru a se raspandi mesaje inselatoare prin care oamenilor li se cer datele personale pentru a primi “premiile” pe care Heineken si lantul de hypermarket-uri Mercadona le ofera. Datele personale ale utilizatorilor WhatsApp sunt cerute pentru certificarea participarii lor la “concursuri”, dar si pentru a le putea fi trimise “premiile”, care desigur ca in realitate nu exista, totul fiind facut doar pentru a fura informatiile oamenilor.

WhatsApp e folosita in mod frecvent pentru inselatorii de acest gen, si nici romanii n-au “scapat” de probleme de acest gen, in tara noastra parand in diverse randuri probleme similare. Brand-urile unor mari companii din Romania au fost folosite in campaniile de acest gen distribuite pe WhatsApp, insa daca primiti de la oricine vreun mesaj prin care vi se spune ca ati castigat ceva de la vreo companie, verificati website-ul ei pentru a vedea daca exista vreun concurs.

WhatsApp a impus recent o limita pentru retrimiterea de mesaje in ideea de a mai opri inselatoriile de acest gen, inclusiv distributia de informatii false privind Coronavirus, dar impactul e prea mic.