DSU: Romanii pot cere ajutor psihologic gratuit in starea de urgenta

DSU ajutor psihologic

DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, le readuce aminte romanilor ca saptamana trecuta a fost lansata o linie telefonica speciala la care oricare dintre romani pot suna pentru a primi ajutor psihologic de specialitate de la psihologi.

DSU colaboreaza cu mai multe entitati din Romania pentru a mentine functionala aceasta linie telefonica speciala, si vorbeste mai jos despre una dintre persoanele care raspund la apelurile telefonice primite acolo, si cum pot fi de ajutor.

“0800070030 – Linia de TelVerde pentru suport psihologic și sprijin social, de Luni-Sâmbătă în intervalul orar 08:00-24:00.

Știm bine, cu toții avem momente în viață când sentimentul de deznădejde sau de abandon ne încearcă. Motivele sunt diverse, explicațiile și ele pot fi numeroase, dar cel mai important aspect de știut este că întotdeauna, cineva, undeva este alături de noi.

Împărtășim astăzi cu voi o poveste care a emoționat echipa Telverde.

Ea este Ana-Maria, psiholog în cadrul Asociației Proacta EDU, una dintre vocile calde care se află la capătul celălalt al liniei de Telverde, acei oameni care sunt aproape de cei care într-un moment de rătăcire nu mai întrezăresc luminița de la capătul tunelului.

Telefonul sună. Ana-Maria răspunde.

La capătul celălalt al firului, o tânără îi cere disperată ajutorul. Se simte singură, nu are cu cine să vorbească, nu are cui să îi destăinuie problemele prin care trece. Nu poate cere ajutorul nimănui, pentru că actul destăinuirii este dificil. Poate din frica de a arată vulnerabilitatea, poate din teama de a îngrijora pe alții.

Ana Maria o ascultă și ca orice psiholog, o ajută practic să înțealagă, prin prisma lucrurilor expuse, că ea în sine este puternică iar cu speranță, introspecție și motivație, va depăși acest moment.

Astfel, a doua zi, Ana-Maria a sunat-o. Tânăra a izbucnit în lacrimi de bucurie când a reauzit vocea celei care, pentru o oră, a fost mai mult decât o prietenă. A fost sperența ei.

“Cum te mai simti? Ne-ai spus că te simti singură.

Nu esti singură! Suntem aici!”

0800070030 – Linia de TelVerde pentru suport psihologic și sprijin social, de Luni-Sâmbătă în intervalul orar 08:00-24:00.”

‼️0800070030 ‼️- Linia de TelVerde pentru suport psihologic și sprijin social, de Luni-Sâmbătă în intervalul orar…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020