LUNA: Fenomenul SPECTACULOS din Acest Weekend si in Romania

LUNA va trece in acest weekend printr-un fenomen spectaculos care se intampla de doar 3 ori in acest an, iata ce vei putea vedea si din Romania.

LUNA reflectare

LUNA va trece in acest weekend printr-un fenomen spectaculos care va fi vizibil in foarte multe zone de pe intreaga lume, si e una dintre cele trei ocazii din anul 2020 in care vom putea vedea satelitul Pamantului asa. Mai exact, in acest weekend va avea loc un fenomen spectaculos care ne va permite sa vedem luna iluminata intr-o portiune mai mare decat in mod normal, totul incepand chiar de noaptea trecuta, cand a avut loc prima parte a sa, intr-o forma redusa.

LUNA va fi vizibila in aceasta seara cu 6% mai luminata decat in mod normal, iar asta pentru ca o portiune din partea sa intunecata va fi iluminata multumita modului in care ea este pozitionata in raport cu Pamantul si soarele. In aceasta seara luna va fi pozitionata intre doua grupuri de stele pe cer, deci o vom putea vedea si intr-o pozitie interesanta pe cerul instelat, dar stelele nu influenteaza in vreun fel, sau altul, aceasta iluminare suplimentara.

LUNA: Fenomenul SPECTACULOS din Acest Weekend si in Romania

LUNA va fi vizibila cu cea mai mare zona iluminata, cu 12% decat in mod normal, in noaptea de duminica spre luni, iar dupa aceea totul va reveni la normal, asa cum o vedem de fiecare data cand e luna plina. Mai mult decat atat, luna va fi vizibila si foarte aproape de planeta Venus in cursul noptii de duminica spre luni, iar acea planeta va fi deasemenea mult mai puternic iluminata decat in mod normal, deci si ea va putea fi vazuta mai usor.

LUNA va avea o parte din zona sa intunecata iluminata multumita luminii pe care Pamantul o va reflecta acolo in cursul acestor nopti, iar de aceea vorbim despre un fenomen rar, care se va intampla doar de 3 ori in 2020. LUNA va putea fi vazuta cu ochiul liber pe cer cu aceasta zona suplimentara iluminata, insa desigur ca daca aveti un telescop veti putea vedea mai usor zonele respective care in mod normal nu sunt iluminate de catre soare.

LUNA trece in aceasta luna printr-o serie de fenomene rare impreuna cu planetele Venus, Jupiter, Marte, Saturn, si mai avem multe de vazut in cursul urmatoarelor saptamani.