Germania: Decizia foarte IMPORTANTA privind Apple si Google

Germania a luat o decizie foarte importanta cu privire la Apple si Google, iata cat de mult conteaza ea in lupta impotriva noului Coronavirus.

Germania coronavirus

Germania a surprins pe toata lumea duminica dupa ce a luat o legatura complet surprinzatoare in legatura cu Apple si google, iar asta deoarece foarte multe alte tari au ales sa actioneze complet diferit. Mai exact, Germania a luat ieri decizia de a folosi sistemul gandit de catre Apple si Google pentru a monitoriza miscarile persoanelor, si a notifica oamenii prin telefoane daca se va dovedi ca au intrat in contact cu persoane infectate cu noul Coronavirus.

Germania a facut anuntul prin ministrul pentru Sanatate Jens Spahn, acesta afirmand ca a sa tara va adopta o abordare decentralizata privind monitorizarea contactelor dintre persoane. Germania lucra la o aplicatie proprie care sa permita monitorizarea contactului dintre oameni, avand control total asupra datelor, insa cum Apple si Google integreaza ceva la nivel de sistem de operare, fara nevoie de aplicatii terte, solutia lor e mult mai buna.

Germania: Decizia foarte IMPORTANTA privind Apple si Google

Germania a luat aceasta decizie pentru ca solutia implementata de Apple si Google ii permite sa preia si date de geolocalizare ale oamenilor, separat de informatii privind simptomele pe care le au oamenii. Pana acum preluarea de informatii despre geolocalizare impreuna cu cele privind contactul Bluetooth nu era posibila, iar cum Apple si Google n-au vrut sa permita asta pentru aplicatii, Germania a decis sa colaboreze cu ambele companii pentru binele cetatenilor sai.

“Duminica a schimbat cursul duminică în legătură cu ce tip de tehnologie smartphone a dorit să utilizeze pentru a urmări infecțiile cu coronavirus, sprijinind o abordare susținută de Apple și Google, împreună cu un număr tot mai mare de alte țări europene. Ministrul cancelariei, Helge Braun, și ministrul Sănătății, Jens Spahn, au declarat într-o declarație comună că Berlinul va adopta o abordare „descentralizată” în ceea ce privește urmărirea contactelor digitale, abandonând astfel o alternativă crescută la domiciliu, care ar fi oferit autorităților medicale un control central asupra urmăririi datelor.”

Germania va colabora cu Apple si Google pentru a monitoriza contactele dintre cetatenii care vor decide sa permita in iOS si Android monitorizarea miscarilor si a contactului cu alte persoane. O aplicatie speciala va fi deasemenea facuta de Germania cu informatii despre Coronavirus, si nu numai, iar datele de contact vor fi folosite pentru a alerta oamenii, la nivel de sistem de operare, daca au intrat in contact cu cineva confirmat de catre autoritati ca fiind infectat cu COVID-19.

Germania este o tara ale carei decizii conteaza extrem de mult in Europa, iar decizia sa de a colabora cu Apple si Google cu siguranta le va da si altora curajul sa foloseasca aceasta metoda de prevenire a raspandirii noului Coronavirus.