Planeta Venus: AZI vezi Acest Fenomen SPECTACULOS in Romania

Planeta Venus va fi vizibila astazi intr-un fenomen spectaculos care va putea fi urmarit inclusiv din Romania, iata ce vei putea vedea pe cer la noapte.

Planeta Venus romania

Planeta Venus va trece astazi printr-un fenomen spectaculos care va putea fi vazut si din Romania, insa acum este la final pentru ca e un apogeu la care ne tot uitam spre cer de ceva vreme, fara oprire. Vorbim despre faptul ca noaptea trecuta planeta Venus a aparut foarte luminoasa langa LUNA pe cer, iar in aceasta noapte se va intampla exact acelasi lucru, fenomenul find unul care are loc doar o data pe an, si e ceva ce nu vom mai vedea prea curand.

Planeta Venus a inceput sa fie din ce in ce mai luminoasa pe cer in cursul acestei luni, pentru ca acum sa ajunga la un apogeu asteptat de catre foarte multa lume, unul care ne prezinta corpul ceresc intr-o forma impresionanta. Planeta Venus va aparea pe cer atat de luminoasa incat va putea fi confundata cu unul dintre obiectele care zboara in mod constant deasupra noastra, iar acest spectacol va fi vizibil inclusiv fara un telescop, din fericire.

Planeta Venus: AZI vezi Acest Fenomen SPECTACULOS in Romania

Planeta Venus va fi de 2.5 ori mai luminoasa decat in mod normal si in cursul acestei nopti, urmand ca in zilele urmatoare aceasta sa scada in mod treptat, asa cum ne-au spus astronomii pana acum. Planeta Venus nu va fi singura pe cer, ci va fi deasemenea vizibila impreuna cu LUNA, si planetele Marte, Jupiter, sau Saturn, insa separat de satelitul natural al Pamantului, ea va fi cea mai luminoasa dintre toate, ceea ce o face cu atat mai impresionanta astazi.

Planeta Venus trece o singura data in an prin acest fenomen, iar asta din cauza modului in care toate planetele se invart prin sistemul solar, astfel ca pana anul viitor nu vom vedea ceva similar. Nici celelalte planete nu vor aparea mai luminoase in cursul acestui an, mai ales pe masura ce se apropie vara, astfel ca daca sunteti interesati de acest fenomen care implica atat planeta Venus, cat si celelalte planete, atunci ar fi bine sa il urmariti astazi.

Planeta Venus va fi vizibila pe parcursul noptii, dupa apus, dar si in special dimineata, inainte de rasarit, acestea fiind punctele cele mai importante in care vom putea urmari fenomenul.