Calea Lactee: Semnal Radio EXTRATERESTRU Detectat in Galaxie

Calea Lactee este sursa unui semnal radio extraterestru care a fost detectat de catre cercetatori, iata ce i-a uimit pe acestia dupa inregistrare.

Calea Lactee semnal

Calea Lactee este sursa unui semnal radio extraterestru care a fost detectat de catre cercetatori, ei reusind sa-l repereze in cursul acestui an, si este un nou mister care trebuie elucidat. Desi semnalul radio vine din Calea Lactee, deocamdata nu se stie foarte clar de unde anume din galaxie provine, iar asta pentru ca semnalele radio d acest gen dureaza doar cateva milisecunde, deci e imposibil sa fie localizate, ele fiind si asa foarte greu de detectat de catre omenire.

Calea Lactee gazduieste milioane peste milioane de stele, si extrem de multe planete, insa semnalele radio detectate pana acum n-au provenit din galaxia noastra, ci din altele indepartate. Primele semnale radio de acest gen au fost detectate de catre cercetatori cu aproximativ 10 ani in urma, ele fiind inregistrate de catre sateliti, iar abia apoi vazute de catre cercetatori, Calea Lactee fiind sursa pentru unul singur pana acum, cel putin dintre ce s-a putut detecta.

Calea Lactee: Semnal Radio EXTRATERESTRU Detectat in Galaxie

Calea Lactee nu a avut pana acum un semnal detectat in interiorul sau, dar pentru celelalte au aparut teorii care spuneau ca aceste semnale radio sunt produse in urma coliziunii unor stele, sau “moartea” unei gauri negre, insa unul care se tot repeta le infirma pe acestea. Dupa detectarea primului semnal radio, au inceput sa fie detectate si altele, precum si primul din Calea Lactee, iar in 2020 unul dintre ele a fost aproape localizat in apropiere de o regiune din galaxie in care se formeaza un grup de stele.

“Astronomii au detectat un semnal radio provenit de la o sursă din Calea Lactee. Semnalul este o explozie radio rapidă (FRB), explozii radio luminoase care durează milisecunde și par să provină din spațiul profund. Deoarece sunt de scurtă durată, acestea au fost adesea identificate doar în datele din satelit după înregistrarea semnalului. Găsirea de unde provin și ce le-a produs a fost în mare parte un mister.”

Calea Lactee are primul semnal radio descoperit din interiorul sau, toate celelalte venind pana acum din afara galaxiei noastre, deci vorbim si despre o premiera extrem de interesanta. Char daca acest semnal radio vine din interiorul galaxiei Calea Lactee, cercetatorii tot nu au reusit deocamdata sa detecteze de unde anume provine el, si probabil ca nici nu vor avea prea curand vreo explicatie clara cu privire la sursa care l-a generat.

Calea Lactee va fi cel mai probabil sursa de alte semnale radio in viitor, insa important este ca ele sa si fie detectate de catre cercetatorii care monitorizeaza cu mare atentie galaxia.