Telefoanele Huawei: Vestea Crezuta IMPOSIBILA de Multa Lume

Telefoanele Huawei sunt in centrul unei vesti pe care multi au crezut-o imposibila, insa iata ca situatia este totusi cu mult diferita in realitate.

Telefoanele Huawei surpriza

Telefoanele Huawei au trecut in primele trei luni ale anului 2020 printr-o situatie neobisnuita din cauza pandemiei de Coronavirus, si foarte multa lume se astepta ca Huawei sa anunte o situatie extrem de proasta. In realitate, situatia n-a fost chiar atat de rea precum si-a imaginat multa lume, iar asta pentru ca desi vanzarile pentru telefoanele Huawei au scazut simtitor, inca au ramas cu mult peste cele ale companiei Apple, si mai aproape de cele ale Samsung.

Telefoanele Huawei, conform celor de la Counterpoint, au inregistrat vanzari de 49 de milioane de unitati in T1 2020 in intreaga lume, cu 10 milioane mai putine decat in T1 2019. Chiar si asa, vanzarile inregistrate de catre telefoanele Huawei sunt cu 9 milioane de unitati mai multe decat cele inregistrate de catre Apple, si cu 10 milioane mai putine decat cele ale Samsung, diferenta scazand intre ultimele doua companii comparativ cu T1 2019.

Telefoanele Huawei: Vestea Crezuta IMPOSIBILA de Multa Lume

telefoanele Huawei surpriza vanzari

Telefoanele Huawei si-au pastrat cota de piata din vanzarile globale de telefoane mobile, in contrast cu ceea ce se vede pentru multi dintre ceilalti producatori. Apple e printre putinii care au o cota de piata mai mare desi vanzarile au scazut, dar totul pentru ca intreaga piata a scazut, iar pentru telefoanele Huawei se inregistreaza una dintre putinele stagnari din intreaga piata, si totul multumita Chinei, acolo de unde au venit majoritatea vanzarilor.

Telefoanele Huawei au avut noroc de vanzarile din China, desi mici, ele inca sustin succesul global pe care-l inregistreaza compania Huawei in momentul de fata, si asta nu se va schimba prea curand. Telefoanele Huawei depind de piata din China, in special pentru modelele lansate in ultimul an, iar asta pentru ca ele nu au Google Play Store si serviciile Google, deci nu sunt foarte dorinte de catre clientii din afara Chinei pentru ca nu le pot folosi la adevarata valoare.

Telefoanele Huawei vor continua cel mai probabil sa ramana deasupra celor de la Apple si Samsung in materie de vanzari, insa asta, din nou, doar multumita chinezilor care le cumpara in cantitati foarte mari.