iOS 13.5 aduce Sistemul de Monitorizare a Contactelor Coronavirus

ios 13.5 Coronavirus

iOS 13.5 a fost lansat in cea de-a doua versiune beta de catre compania Apple, iar una dintre marile schimbari implementate este sistemul care permite monitorizarea contactelor avute cu persoane care au fost confirmate ca infectate cu noul Coronavirus.

iOS 13.5 are acest sistem ca parte a unui parteneriat dintre Apple si Google, el avand menirea de a monitoriza constant toate persoanele cu care intram in contant, iar daca una e confirmata cu Coronavirus de catre autoritati, noi primim o notificare in acest sens.

iOS 13.5 are acest sistem integrat si activat in mod automat, dar e nevoie si ca guvernele statelor din diverse zone de pe glob sa coopereze cu Apple si Google pentru a oferi informatii cu privire la infectari, ele putand face si aplicatii speciale bazate pe acest sistem.

iOS 13.5 va oferi acest sistem si in Romania, el functioneaza prin Bluetooth, si fiecare alt telefon care-l are activ va avea contactul inregistrat cu al nostru, fie ca e unul Androi, dar fara ca Guvernul Romaniei sa se implice in initiativa, folosirea sa e complet inutila.

iOS 13.5 Coronavirus monitorizare