MAI: Posibile schimbari pentru deplasari anuntate de Marcel Vela

MAI schimbari deplasari Marcel Vela

MAI, Ministerul Afacerilor Interne, este condus de catre ministrul Marcel Vela, iar intr-o postare de pe Facebook, acesta a detaliat cateva dintre posibilele schimbari care ar putea veni dupa 15 mai, cand vom iesi din starea de urgenta, si ramanem in stare de alerta.

Ceea ce spune Marcel Vela mai jos nu a fost deocamdata transpus in vreo ordonanta militara, sau in vreo decizie a Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgenta, astfel ca ramane de vazut cum va arata totul in versiunea finala adoptata de autoritati.

“Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe 15 mai va urma o primă etapă de relaxare, după 14 zile, când vor fi evaluate situaţiile medicale la nivelul întregii ţări, va urma o a doua etapă de relaxare, pe 15 iunie vor fi aduse la cunoştinţă şi celelalte condiţii pentru a reduce restricţiile.

Zborurile vor fi reluate nu în funcţie de ce se întâmplă în România, ci de ce se întâmplă în ţara respectivă. Anglia, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Germania sunt evaluate pe site-ul INSP din punct de vedere epidemiologic. Dacă sunt cu risc ridicat, sunt în zona roşie, cu risc mediu, în zona galbenă, iar dacă sunt fără risc, în zona verde.”

Dragi prieteni,Am revenit cu o parte din răspunsurile promise. Sper ca ele să vă fie de folos!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 6 mai 2020