Huawei: Prima CONCESIE Serioasa a SUA dupa 1 an de Razboi

Huawei are parte de o prima concesie serioasa venita din SUA dupa 1 an de razboi cu Donald Trump, iata ce decizie foarte importanta va fi anuntata.

huawei retragere

Huawei ureaza sa aiba parte de o prima concesie importanta din partea celor din SUA dupa 1 an de razboi cu americanii, si vorbim despre o decizie foarte importanta care va ajuta mult compania chinezeasca. Mai exact, Departamentul pentru Comert al SUA pregateste o relaxare a restrictiilor impuse impotriva Huawei in ceea ce priveste colaborarea companiilor locale cu chinezii pentru stabilirea standardelor care vor fi folosite pentru retelele 5G.

Huawei nu a mai putut comunica cu vreo companie americana nici macar din acest punct de vedere dupa mai 2019, iar SUA a ajuns la concluzia ca decizia n-a fost una tocmai buna, asa ca o modifica. Noua regula va permite doar colaborare intre Huawei si companiile americane strict pentru a stabili standarde 5G, insa separat de asta ele nu vor putea lucra pentru altceva, iar asta nu va ajuta in vreun fel compania chinezeasca sa-si rezolve problemele cu telefoanele.

Huawei: Prima CONCESIE Serioasa a SUA dupa 1 an de Razboi

Huawei a avut un avantaj in fata celorlalte companii americane in ceea ce priveste tehnologia 5G, iar ele s-au plans constant ca sunt obligate sa ramana in urma chinezilor, situatia fiind acum schimbata. Aceste companii vor putea colabora cu Huawei pentru a-si putea face produsele interoperabile cu cele ale chinezilor, iar asta va face intreaga piata 5G mult mai buna pentru ca echipamentele ar putea fi mai ieftine, iar experenta de folosire ar trebui sa fie mai buna.

“Departamentul de Comerț al SUA este aproape de a semna o nouă regulă care ar permite companiilor americane să lucreze cu Huawei Technologies din China la stabilirea standardelor pentru rețelele 5G de generație viitoare. Inginerii unor companii de tehnologie din SUA au încetat să se angajeze cu Huawei pentru a dezvolta standarde după ce Departamentul Comerț a listat compania neagră anul trecut. Acest lucru a pus Statele Unite în dezavantaj, au spus oficialii industriei și guvernamentale. În cadrul reuniunilor de standarde, în care sunt elaborate protocoale și specificații tehnice care permit echipamentelor de la diferite companii să funcționeze fără probleme, Huawei a câștigat o voce mai puternică.”

Huawei nu prea castiga mare lucru de aici, dar este vorba despre o prima concesie, iar de aici s-ar putea merge spre renuntarea la sanctiunile impuse de catre SUA, sau la o serie de noi masuri mult mai stricte. Guvernul SUA pregateste in paralel o serie de noi masuri mai stricte impotriva Huawei, unele care chiar ar putea bloca posibilitatea companiei de a-si desfasura activitatea, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in urmatoarele saptamani.

Huawei spera la o ridicare a sanctiunilor impuse in SUA din cauza lui Donald Trump, si poate ca aceasta prima concesie va deschide calea spre altele care sa fie facute in viitorul apropiat.