Planeta Jupiter: IMPRESIONANTA Imagine Facuta in Premiera

Planeta Jupiter are in premiera o imagine impresionanta facuta care ne arata furtunile care au loc pe suprafata planetei, iata cum arata in realitate.

Planeta Jupiter impresionant

Planeta Jupiter este prezentata astazi intr-o noua imagine facuta in premiera de catre cercetatori, si vorbim despre ceva ce pana acum nu a fost posibil pentru a ne arata mai clar ce se intampla cu furtunile de acolo. In maginea de mai jos puteti vedea ceea ce a fost inregistrat de catre un telescop foarte performant, ar multumita ei ne putem face o idee mult mai clara cu privire la furtunile care au loc in mod constant pe planeta Jupiter, si care nu prea aveau explicatie.

Imaginea aceasta reprezinta o combinare de multe imagini, si ne arata atmosfera de pe planeta Jupiter exact cum ar fi ea vizibila daca am privi-o din exteriorul sau, si nu prin atmosfera Pamantului. Desi exista pe Pamant echipamente capabile sa surprinda planeta Jupiter in imagini destul de clare, din pacate instabilitatile din atmosfera Pamantului impiedica inregistrarea de imagini foarte clare, cel putin pana cand a aparut aceasta.

Planeta Jupiter: IMPRESIONANTA Imagine Facuta in Premiera

planeta jupiter impresionant furtuni
Imagine cu furtunile de pe planeta Jupiter facuta de International Gemini Observatory/NOIRLab/NSF/AURA M.H. Wong.

Planeta Jupiter a avut aceasta imagine realizata in urma a 9 serii cu 38 de expuneri inregistrate de pe Pamant, 10% dintre ele fiind alese si combinate in cea mai clara imagine posibila. Tot multumita acestei tehnici noi au putut fi observate mai clar si furtunile puternice de pe planeta Jupiter, unele dintre ele fiind observate de ani de zile de catre cercetatori, insa cu toate acestea, pana acum nicio serie de imagini de pana acum nu ne-a aratat detalii atat de importante.

planeta jupiter descoperiri diferite
Imagine cu structurile furtunilor facuta de International Gemini Observatory/NOIRLab/NSF/AURA M.H. Wong.

Planeta Jupiter a fost cunoscuta lumii intregi de foarte multa vreme multumita acelei furtuni puternice care se afla in atmosfera sa de ceva vreme, insa niciodata nu am vazut sistemul de furtuni prezentat intr-un asemenea mod. Imaginea aceasta ne prezinta planeta Jupiter dintr-o cu totul alta perspectiva, si multumita ei ne putem face o idee cu privire la felul in care arata intr-adevar planeta cand este vazuta din orbita sa, si nu printr-un telescop.

Planeta Jupiter urmeaza sa aiba o noua nava spatiala trimisa pentru a-i explora lunile, ast ain timp ce sonda spatiala Juno va ramane in continuare in orbita sa si in urmatorii ani.