Android: Ce TREBUIE sa Stie Toti Utilizatorii de Telefoane

Android a avut saptamana aceasta parte de cateva vesti importante, unele schimband tot ceea ce credeam, dar iata ce trebuie sa stii despre toate acestea.

android programat

Android a avut saptamana aceasta parte de o lansare pentru o noua versiune developer preview, a versiunii 11, pentru telefoane si tablete, compania Google continuand testarea sistemului de operare in intreaga lume. Ceea ce Google nu a facut inca este sa lanseze prima versiune beta a Android, iar asta deoarece aceste versiuni developer preview nu sunt cele care pot fi testate si de catre utilizatori obisnuiti in telefoanele lor, iar aceasta lansare a fost amanta cu o luna.

Android trebuia sa aiba versiunea 11 prezentata saptamana trecuta de catre Google in cadrul conferintei anuale I/O, aceasta fiind dedicata dezvoltatorilor de aplicatii din intreaga lume. Pandemia de Coronavirus a fortat mutarea acestei conferinte exclusiv online, iar pentru ca angajatii Google lucreaza de acasa in aceasta perioada, s-a luat decizia inclusiv de a amana cu o luna si prezentarea primei versiuni beta a versiunii 11 a Android, inclusiv a tuturor noutatilor.

Android 11 este amanat, dar va avea functiile asteptate de multi

Chiar daca Google a luat decizia de a amana lansarea Android 11 chiar si in versiune beta, compania nu a anuntat pana acum vreo decizie de a nu mai oferi unele dintre functiile pe care le asteapta lumea. In versiunile developer preview au fost descoperite multe schimbari la care lucreaza Google in acest moment, dar din fericire ele ramana in continuare in dezvoltare, si ar trebui sa fie oferite impreuna cu Android 11 in momentul in care va fi lansat oficial.

Google a luat decizia de a le permite angajatilor sai sa lucreze in continuare de acasa si pana la sfarsitul anului, ceea ce ar putea afecta intr-o anumita masura capacitatea de dezvoltare a sistemului de operare. Chiar si asa, este improbabil ca functiile mult asteptate sa nu fie lansate pentru toate telefoanele septembrie, cand este asteptata lansarea oficiala a versiunii 11 a sistemului de operare Android, deci asteptarea va merita, in final.

Android este cel mai folosit sistem de operare de pe planeta, cu peste 3 miliarde de dispozitive active in momentul de fata, insa nu toate sunt telefoane, sau tablete, diversitatea fiind foarte mare.