Guvernul Romaniei: LIVE, Noile Masuri din Starea de Alerta

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Joi, 14 mai 2020

UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis sustine o conferinta de presa pentru a discuta despre situatia starii de alerta din Romania.


Guvernul Romaniei prezinta in momentele de fata noile masuri luate pentru tara noastra in perioada starii de alerta, ele fiind adoptate printr-o hotarare care a fost luata astazi in urma unei sedinte pe care a avut-o executivul din Romania, iar Marcel Vela va prezenta masurile pentru populatie.

A fost adoptata o noua ordonanta de urgenta care modifica unele acte normalive privind managementul situatiilor de urgenta, ea permitand si activarea starii de alerta in Romania.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern

Briefing de presă susținut de viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu şi șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern#RalucaTurcan #MarcelVela #VirgilPopescu #IonelDanca #SedintadeGuvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 14 mai 2020

Modul de functionare al Comitetului National pentru Situatii de Urgenta a fost modificat prin ordonanta de urgenta, aceasta urmand a fi condus de catre primul-ministru.

Marcel Vela a evitat sa vorbeasca despre masurile care vor fi impuse pentru populatie incepand de maine, dar e posibil ca diseara Comitetul National pentru Situatii de Urgenta sa ofere mai multe detalii.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis va sustine deasemenea o declaratie de presa la ora 18:30.