Huawei MATE 40 Pro: Vestea Extrem de PROASTA pentru Telefon

Huawei MATE 40 Pro are parte de prima veste extrem de proasta in ceea ce priveste lansarea, iata ce se va intampla cu noul model de telefon al Huawei.

Huawei MATE 40 Pro inferior

Huawei MATE 40 Pro este urmatoarea importanta “bijuterie” pe care compania Huawei o va lansa pentru clientii din intreaga lume, insa din pacate chiar inainte ca ea sa apara, vine si o veste extrem de proasta. Mai exact, Huawei MATE 40 Pro ar urma sa fie produs fara acel chip Kirin 1020 pe care Huawei il pregateste in momentul de fata, iar asta din cauza unei noi interdictii impuse de catre Donald Trump impotriva companiei chinezesti saptamana trecuta.

Huawei MATE 40 Pro nu pate avea produs noul chip Kirin 1020 in fabricile celor de la TSMC, care s-au ocupat si pana acum de productia chip-urilor pentru viitoarele modele de telefoane ale chinezilor. Interdictia impusa de catre Donald Trump le interzice celor de la TSMC sa faca chip-uri cu procesor pentru Huawei MATE 40 Pro, iar scopul principal al administratiei prezidentiale americane a fost fix blocarea productiei de noi modele importante de telefoane.

Huawei MATE 40 Pro: Vestea Extrem de PROASTA pentru Telefon

Huawei MATE 40 Pro ar putea avea chip-ul Kirin 1020 produs de catre cei de la SMIC, un partener nou gasit de catre cei de la Huawei chiar in China pentru a putea inlocui TSMC. Problema este ca SMIC nu poate face acest procesor cu un proces de fabricatie de 5nm, ca in cazul TSMC, ci doar in baza unuia de 14nm, net inferior, care nu poate oferi performante la fel de bune, dar nici eficienta energetica ridicata, ceea ce il poate face inferor in raport cu viitorul chip A14.

Huawei MATE 40 Pro nu poate fi un telefon de top fara un procesor pe masura, iar in baza a ceea ce vedem acum, se pare ca fix acest lucru foarte important urmeaza sa lipseasca din telefon. E greu de spus in acest moment in ce masura Huawei MATE 40 Pro ar putea avea un procesor care sa fie cu adevarat capabil sa concureze cu cele de la Apple, Qualcomm, sau chiar Samsung, insa deocamdata nu exista dovezi care sa confirme ca acest lucru ar fi posibil.

Huawei MATE 40 Pro ar putea fi lansat cu un model inferior de procesor, doar pentru a ajunge pe piata, poate chiar cel de anul trecut, dar decizia finala ramane, desigur, la cei de la Huawei.