DIGI Mobil: Masura ce are IMPACT pentru Clientii din Romania

DIGI Mobil a luat o masura care are impact pentru multi clienti din Romania, iata ce pare sa fi decis compania sa faca in momentul de fata in tara.

DIGI Mobil incetinit

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila si fixa de pe piata locala, iar asta in conditiile in care exista foarte multa concurenta, insa compania s-a mentinut intr-o pozitie destul de buna pe piata. Pana in aprilie cei de la DIGI Mobil au investit serios in reteaua 5G pe care o au activa in Romania, actualizand cam luna informatiile privind acoperirea pentru diverse zone din tara, insa de mai bine de o luna si jumatate lucrurile stagneaza.

DIGI Mobil nu a mai actualizat harta cu acoperirea 5G de la inceputul lunii aprilie, iar asta desi hartile pentru acoperirea celorlalte retele au fost actualizate acum aproape doua saptamani. E destul de clar faptul ca DIGI Mobil fie a oprit, fie a incetinit substantial ritmul de investitii in reteaua 5G, iar asta in conditiile in care are cea mai extinsa retea de acest gen din tara noastra, depasind cu mult Orange si Vodafone, Telekom neavand infrastructura de acest gen.

DIGI Mobil: Masura ce are IMPACT pentru Clientii din Romania

DIGI Mobil asteapta cel mai probabil licitatia pentru frecventele 5G, care a fost anuntata de catre autoritatile din Romania pentru ultima parte a anului 2020, insa multe depinde si de felul in care se va desfasura pandemia de Coronavirus. Nu este exclus ca pana atunci DIGI Mobil sa nu mai investeasca deloc in extinderea retelei 5G, mai ales ca Huawei, unul dintre furnizorii de echipamente, ar putea fi exclus de la oferirea de produse pentru operatorii romani.

DIGI Mobil foloseste echipamente de telecomunicatii de la Huawei, la fel ca si de la alti producatori, dar daca ar fi obligata sa le elimine pe cele existente, probabil ca ar avea mari batai de cap. Cei de la DIGI Mobil nu dau explicatii pentru ritmul in care investesc in imbunatatirea acoperirii pentru retelele de telecomunicatii pe care le au in Romania, asa ca ramane doar a vedem ce anume se va mai intampla in perioada urmatoare cu hartile.

DIGI Mobil ramane totusi cu mult inaintea concurentei in ceea ce priveste reteaua 5G din tara noastra, si chiar daca ar face o pauza pana la licitatia frecventelor 5G, tot va fi greu de ajuns din urma.