Windows 10: ALERTA pentru MILIOANE de Oameni de la Homeland Security

Windows 10 are o alerta emisa pentru sute de milioane de oameni din intreaga lume, Homeland Security facand o avertizare extrem de importanta acum.

Windows 10 homeland

Windows 10 are parte de o alerta noua emisa de catre una dintre diviziile Homeland Security, si vorbim despre o avertizare extrem de importanta de care toata lumea ar trebui sa stie in momentul de fata. Homeland Security emite aceasta alerta din cauza unei foarte grave vulnerabilitati care a fost descoperita in cadrul Windows 10 cu trei luni de zile in urma, ea fiind atat de serioasa incat a provocat o reactie extrem de rapida din partea celor de la Microsoft.

Windows 10 a avut lansat un patch care sa blocheze aceasta vulnerabilitate in calculatoare, dar in ciuda acestui lucru, inca exista foarte multe calculatoare in care el nu a fost inca lansata de catre utilizatori. Problema si mai mare este ca Homeland Security are acum dovezi ale faptului ca aceasta vulnerabilitate este exploatata in mod activ in lumea intreaga, astfel ca toti cei care folosesc Windows 10 ar trebui sa instaleze imediat cele mai recente patch-uri disponibile.

Windows 10: ALERTA pentru MILIOANE de Oameni de la Homeland Security

Windows 10 este afectat, fara patch-urile recente, de o vulnerabilitate care a primit denumirea SMBGhost, ea permitand exploatarea sistemului de operare prin rularea de cod nesemnat care ii poate permite unui hacker sa controleze in totalitate calculatorul victimei. Acasta a fost una dintre cele mai grave vulnerabilitati care a fost descoperita pana in momentul de fata pentru Windows 10, iar alerta de azi a Homeland Security ar trebui sa fie luata foarte in serios.

“Agenția de securitate cibernetică și infrastructură (CISA) are cunoștință de codul de dovadă a conceptului (PoC) disponibil public și funcțional, care exploatează CVE-2020-0796 în sisteme neatacate. Deși Microsoft a dezvăluit și a furnizat actualizări pentru această vulnerabilitate în martie 2020, actorii cibernetici nocivi vizează sisteme neatacate cu noul PoC, potrivit unor rapoarte recente. CISA recomandă cu fermitate utilizarea unui firewall pentru a bloca porturile SMB de pe internet și pentru a aplica patch-uri la vulnerabilitățile critice și de înaltă severitate cât mai curând posibil.”

Windows 10 are de obicei destul de multe vulnerabiliati descoperite anual de catre diversi cercetatori in securitate informatica, insa rareori este descoperita chiar si una atat de serioasa pentru sistemul de operare. Windows 10 a avut si in mod neobisnuit de repede rezolvata aceasta vulnerabilitate, compania miscandu-se de obicei destul de greu in a rezolva problemele de securitate, dar de aceasta data, probabil si la imboldul agentiilor ca Homeland Security, lucrurile s-au schimbat.

Windows 10 are disponibile o varietate de patch-uri pentru utilizatorii de calculatoare din intreaga lume acum, si e recomandabil sa nu evitati sa le instalati pentru a fi in siguranta.