WhatsApp: Problema foarte GRAVA Confirmata OFICIAL Astazi

WhatsApp are in mod oficial confirmata o problema foarte grava de catre compania din spatele platformei de mesagerie, iata ce decizie a fost luata.

0

WhatsApp apelare

WhatsApp a avut zilele trecute anuntata o problema foarte grava care afecta sute de milioane de oameni din intreaga lume, iar din pacate ea nu a fost recunoscuta in mod oficial de la bun inceput de catre companie. Ei bine, lucrurile s-au schimbat radical, iar acum compania care dezvolta aplicatia WhatsApp a recunoscut in mod oficial faptul ca aplicatia WhatsApp are o problema foarte grava din cauza careia numerele de telefon ale oamenilor erau indexate in Google.

WhatsApp a recunoscut faptul ca problema exista pentru platforma de mesagerie, si desi nu a catalogat-o ca o vulnerabilitate, a afirmat totusi ca a decis sa blocheze posibilitatea de indexare a numerelot de telefon. Asta inseamna ca oricare dintre utilizatorii WhatsApp care folosesc platforma de mesagerie nu vor mai avea numerele indexate in cadrul platformei Google Search, iar acum cautarile facute in baza combinatiei anterioare de cuvinte cheie nu le mai afiseaza.

WhatsApp: Problema foarte GRAVA Confirmata OFICIAL Astazi

WhatsApp nu a oferit prea multe explicatii cu privire la ceea ce s-a intamplat, insa problema era legata de un sistem care le permite oamenilor sa trmita mesaje catre diverse numere de telefon ce nu sunt in agenda lor de contacte. Acelasi sistem permite trimiterea de mesaje catre firmele care sunt active in cadrul platformei de mesagerie, iar el nu va fi dezactivat de catre WhatsApp, ci va ramane in continuare activ, doar ca numerele de telefon nu vor mai aparea in Google Search.

WhatsApp a avut in aceasta problema majora o situatie fara precedent pentru platforma de mesagerie, iar asta pentru ca pana in momentul de fata nu s-a intamplat vreodata ca numerele de telefon sa fie indexate de Google. Oricine putea cauta numere de telefon “la discretie”, si putea contacta oamenii, sau putea incerca sa-i pacaleasca pentru a le fura contul WhatsApp, insa e bine ca intr-un final problema a disparut, si situatia a revenit la normal.

WhatsApp a mai avut o problema similara acum cateva luni cu faptul ca grupurile de conversatii au fost indexate in Google Search, insa nici atunci nu a recunscut ca problema vine de la ea.