Planeta Mercur: INCREDIBILA Descoperire a Cercetarilor NASA

Planeta Mercur are parte de o descoperire incredibila facuta de catre cercetatori, iata ce au realizat cei de la NASA, si cat de mult conteaza pentru noi.

Planeta Mercur carbon

Planeta Mercur are o descoperire incredibila facuta in baza unor cercetari pe care experti de la NASA au facut-o pentru o perioada considerabila de timp, si vorbim despre informatii ce pot fi de mare ajutor pentru intelegerea ei. Intr-un studiu facut pentru planeta Mercur de catre Jacobs Engineering Group, care face parte din Johnson Space Center ce apartinand de NASA, cercertatorii au descoperit ca in nucleul planetei exista mult mai mult carbon decat s-a crezut pana in momentul de fata, ceea ce a generat multa uimire.

Planeta Mercur ar avea nucleul saturnat cu carbon, ceea ce nu e tocmai obisnuit din cauza felului in care s-a format planeta de-a lungul timpului, insa separat de el, ar exista inclusiv silicon acolo. Pentru a se ajunge la o asemenea concluzie, cercetatorii de la NASA au realizat studii complexe in laborator pentru a putea reproduce unele dintre conditiile care exista pe planeta Mercur, dar si pentru a vedea daca aceasta teorie are vreo sustinere in lumea reala.

Planeta Mercur: INCREDIBILA Descoperire a Cercetarilor NASA

Planeta Mercur carbon compozitie
Nucleul planetei Marte in viziunea NASA Goddard Space Flight Center.

Planeta Mercur are un nucleu mult mai fluid decat credea NASA, agentia spatiala americana descoperind asta de ceva vreme, initial crezandu-se ca influenta soarelui asupra planetei i-a afectat nucleul. Realitatea este ca planeta Mercur are un nucleu care are o varietate foarte mare de materiale, printre care carbon si silicon, ceea ce nu se asteptau sa vada acolo cercetatorii de la NASA, insa iata ca apar si surprize de acest gen pentru ei.

Planeta Mercur s-a format intr-o regiune din sistemul solar in care exista foarte putin oxigen, ceea ce e normal pentru ca ea e atat de aproape de soare incat nicio vietate n-ar putea trai acolo. Pe de alta parte, planeta Mercur ne arata ca s-ar format intr-un mod cu mult diferit fata de cel pe care il stia foarte multa lume, iar asta e destul de neobisnuit, insa pana la urma vorbim despre o zona din sistemul solar care e foarte neobisnuita.

Planeta Mercur mai are multe mistere pe care cercetatorii inca nu le-au descoperit, insa o nava spatiala numita BepiColombo va dezvalui multe dintre ele, ea fiind trimisa acolo de catre agentiile spatiale japoneza, si europeana.