Calea Lactee: Descoperirea ULUITOARE cu Privire la Pamant

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri uluitoare a cercetatorilor care ofera o posibila explicatie si cu privire la formarea pamantului.

Calea Lactee sagetator

Calea Lactee are mai mereu dezvaluite diverse mistere de catre cercetatori, insa ceea ce anunta ei acum a surprins extrem de multa lume pentru ca vobim despre ceva foarte important. Mai exact, cercetatorii ar fi reusit acum sa descopere ce anume a influentat crearea sistemului solar, eveniment care desigur ca are si un impact asupra modului in care a fost influentata crearea Pamantului, care desigur ca face parte din galaxia Calea Lactee, daca ati uitat.

Calea Lactee ar fi avut sistemul solar format printr-o coliziune care a avut loc intre galaxie si una care o orbiteaza, ea avand denumirea Sagetatorul, iar asta e ceva ce pana acum nu a putut fi demonstrat de catre cercetatori. Calea Lactee are mai multe galaxii care o orbiteaza, insa cea denumita Sagetatorul a fost descoperita abia undeva prin 1994, dec nu a fost explorata pentru o perioada chiar atat de lunga de timp precum alte galaxii.

Calea Lactee: Descoperirea ULUITOARE cu Privire la Pamant

Calea Lactee s-ar fi ciocnit totusi la un moment dat cu aceasta galaxie, ea avand o forma eliptica, si orbitand-o la o distanta de aproximativ 50.000 de ani-lumina fata de centrul galaxiei noastre. Coliziunea dintre cele doua galaxii ar fi avut loc cu pana la 6 miliarde de ani in urma, si asa s-ar fi format sistemul solar din Calea Lactee, insa separat de asta, unii cercetatori sustin ca inclusiv forma spiratala a galaxiei noastre ar fi avut sursa formarii tot de aici.

“poate că sistemul solar s-a format într-o coliziune cu mult timp în urmă între Calea Lactee și tovarășul său orbitant, galaxia pitică Săgetător. Aceasta este concluzia astrofizicienilor din Spania, care au analizat datele de la observatorul spațial Gaia. Aceasta ciocnire cosmica – care a apărut pe orbita lui Sagetator, a aruncat-o prin planul galaxiei noastre – a ajutat la concentrarea prafului cosmic în interior și în timpul unei formări stele înalte.”

Calea Lactee si aceasta galaxie s-au ciocnit de trei ori de-a lungul existentei lor, prima oara acum aproximativ 6 miliarde de ani, a doua oara acum 2 miliarde de ani, si ultima oara acum un miliard de ani. Prima ciocnire care a avut loc intre Calea Lactee si aceasta noua galaxie ar fi generat crearea sistemului solar, adica acum aproximativ 5.7 miliarde de ani, atunci fiind una dintre perioadele in care s-au format extrem de multe stele in galaxia noastra.

Calea Lactee are toate aceste estimari facute fara a se st in mod sigur cum anume s-au format sistemul solar, sau multe alte stele, ori zone din interiorul sau,a sa ca deocamdata nimic nu este 100% sigur.