iOS 13.6: OFICIAL, Functia CarKey Confirmata de catre Apple

iOS 13.6 CarKey

iOS 13.6 are in versiunile beta confirmata una dintre functiile foarte interesante pe care Apple o va implementa pentru telefoanele iPhone, si care va fi legata direct de unele dintre masinile “mai inteligente” care sunt, sau vor ajunge, pe piata.

iOS 13.6 urmeaza sa ne permita sa folosim telefoanele iPhone ca si cheie digitala pentru masina, acestea fiind stocate in aplicatia Wallet, iar in momentul in care ne apropiem de masina, e suficient sa o accesam, iar masina se va deschide, si va porni, doar cu telefonul.

iOS 13.6 va permite inclusiv partajarea cheilor digitale pentru masini, astfel ca le vom putea permite si altor persoane sa foloseasca masina chiar daca nu au cheia fizica, iar aici sa un element foarte important pentru intregul sistem CarKey al celor de la Apple.

iOS 13.6 este inca in proces de dezvoltare, dar mai jos aveti explicatia pe care cei de la Apple au inclus-o pentru a descrie modul in care vor putea fi folosite cheile digitale pentru controlarea masinilor, insa putini producatori vor avea modele compatibile deocamdata.

Portofelul vă permite să adăugați și să partajați cheile auto pentru anumite vehicule. Puteți adăuga o cheie a mașinii, conectându-vă la aplicația producătorului vehiculului sau introducând un cod de asociere în portofel pentru a revendica vehiculul ca fiind al tău și pentru a asocia dispozitivul cu vehiculul. Dacă are succes, dispozitivul dvs. trimite Apple un jeton de răscumpărare a proprietarului. Apple folosește simbolul de răscumpărare, informații despre contul Apple și dispozitivul dvs. și locația dvs. în momentul aprovizionării (dacă serviciile de localizare sunt activate) în scopuri de prevenire a fraudei.

Pentru a configura cheia automobilului, Apple partajează un identificator unic de dispozitiv cu producătorul vehiculului. Acest identificator de dispozitiv este diferit pentru fiecare producător de vehicule pentru a vă proteja confidențialitatea. Producătorul vehiculului dvs. poate conecta identificatorul acestui dispozitiv cu alte informații pe care le are despre dvs. și va prelucra informațiile pe care le are despre dvs. în conformitate cu politica sa de confidențialitate.

Puteți partaja cheile mașinii apăsând pe Invite în spatele permisului pentru cheia mașinii, selectând tipul de acces pe care doriți să-l acordați și partajând permisul pentru cheia auto folosind iMessage. Pentru a ajuta la configurarea și gestionarea permiselor de cheie auto, Apple transmite producătorului vehiculului informații despre cine este distribuit un permis și ce nivel de acces a fost acordat. De asemenea, Apple partajează un identificator unic de dispozitiv pentru destinatarul pasagerului cu producătorul vehiculului pentru a le permite să îți administreze permisul. Pentru destinatarii de trecere, la fel ca și cu proprietarii, producătorul vehiculului poate conecta identificatorul dispozitivului cu alte informații pe care le poate avea despre destinatar și poate prelucra aceste informații în conformitate cu politica sa de confidențialitate.

Apple nu colectează și nu păstrează informații despre utilizarea vehiculului, cum ar fi atunci când utilizați permisul pentru cheia mașinii pentru a bloca sau debloca vehiculul. Producătorul vehiculului dvs. poate colecta informații despre utilizarea vehiculului în conformitate cu acordurile pe care le aveți cu aceștia. Vă recomandăm să consultați politica de confidențialitate a producătorului de vehicule pentru mai multe informații.”