DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul SURPRINZATOR facut in Romania

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unui anunt surprinzator venit cu privire la toti clientii din Romania, iata ce s-a intamplat in tara.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom streaming

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unui anunt foarte interesant, dar surprinzator, cu privire la ceea ce se intampla in Romania, inclusiv in ceea ce ii priveste pe clientii lor din toata tara. Zilele trecute cei de la ANCOM au dezvaluit ce fel de recorduri de trafic pentru servicii au fost inregistrate de catre DIGI, Orange, Vodafone, Telekom in perioada starii de urgenta din Romania in baza cresterii folosiri internetului fix, dar si a vorbirii mai multor minute la telefon.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au, separat de recorduri, facut si un anunt surprinzator de catre cei de la ANCOM, iar el are legatura cu traficul de streaming care este inregistrat in tara noastra. Conform celor de la ANCOM, traficul mobil de streaming pentru YouTube, Netflix, si alte servicii similare, a inregistrat in Romania o scadere de doar 6% in retelele DIGI, Orange, Vodafone, Telekom dupa ce aceste servicii au redus calitatea continutului redat.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul SURPRINZATOR facut in Romania

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au avut, pana la aplicarea aceste masuri de catre Netflix, YouTube, etc, o pondere de 55% din traficul de internet mobil generat de catre aceste platforme de continut. Dupa reducerea substantiala a calitatii pentru ele, DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au inregistrat si o scadere de 6 puncte procentuale in ponderea traficului mobil, pana la 49%, deci impactul nu a fost chiar atat de mare precum anuntau companiile americane initial.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom nu au prezentata si o statistica pentru traficul de streaming pentru internetul fix, si era interesant de vazut cu cat era mai mare procentul pentru a se ajunge la cei 25% anuntati de americani. Totusi, scaderea mica pentru traficul de internet mobil in cazul DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ne arata ca oamenii au continuat sa faca streaming pe telefoane si tablete in numar foarte mare, desi multi au stat in case.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom limiteaza(sau au doar internetul mobil foarte slab) pentru anumite abonamente, sau optiuni de internet, viteza de download, deci implicit e afectata si calitatea continutului redat.