Guvernul Romaniei: zborurile spre/dinspre Franta, Italia se reiau

Guvernul Romaniei zboruri franta italia

Guvernul Romaniei a anuntat astazi decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, care a adoptat hotararea cu numarui 31 prin care permite reluarea zborurilor aeriene spre/dinspre 5 tari europene, adica Estonia, Finlanda, Franta, Irlanda, Italia, fara ca persoanele asimptomatice sa stea in izolare, sau carantina.

Guvernul Romaniei a extins astfel lista de tari pentru care nu se mai aplica in vreun fel carantina, sau izolarea, pentru persoanele asimptomatice, si acum se poate calatori prin multe zone din Europa fara a sta in izolare, sau carantina, daca persoana este asimptomatica atunci cand vine in Romania.

„Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.

Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.”