Huawei: Vestea NESPERAT de Buna pentru Telefonul MATE 40 Pro

Huawei MATE 40 Pro are o veste nesperat de buna anuntata pentru MATE 40 Pro, iata ce a reusit sa faca acum compania pentru viitorii clienti din toata lumea.

Huawei procesor MATE 40 Pro

Huawei pregateste lansarea unui nou model foarte important de telefon, care are denumirea MATE 40 Pro, iar conform unor informatii aparute astazi, se pare ca sanctiunile din SUA nu vor afecta in vreun fel lansarea acestuia. Mai exact, astazi aflam de la presa chineza ca noul chip Kirin 1000/1020, care va fi lansat pentru Huawei MATE 40 Pro, ar urma sa intre in productie chiar mai devreme decat se credea, ceea ce este o veste extrem de buna pentru fani.

Huawei va produce noul chip Kirin folosind un proces de fabricatie de 5nm, ceea ce ii va aduce un avantaj real in fata concurentei din foarte multe puncte de vedere, insa separat de asta, il va apropia de ceea ce produce Apple. Cei de la Huawei au incercat in fiecare an sa tina pasul cu Apple cand vine vorba despre chip-urile pentru telefoanele mobile, si au mers in acelasi ritm cu americanii cand a venit vorba despre procesul de fabricatie, dar cu performantele situatia e diferita.

Huawei: Vestea NESPERAT de Buna pentru Telefonul MATE 40 Pro

Huawei va reusi totusi anul acesta sa produca procesorul pentru MATE 40 Pro inainte de vreme, iar asta a deschis noi discutii despre posibilitatea ca telefonul sa fie lansat in septembrie, asa cum se preconiza, si nu in octombrie, sau noiembrie. Pentru acest nou chip, cei de la Huawei ar intentiona sa foloseasca arhitectura Cortex A77/A78 pentru procesor, si Mali G77/G78 pentru placa video, deci ar trebui sa fie oferite performante de top.

“Numărul de cipuri de procesor Kirin de care Huawei are nevoie înainte de sfârșitul anului, indiferent de cipurile de telefon mobil de 5 nm, 7nm sau 16nm, 28 nm, cum ar fi cipul Bluetooth pentru căști TWS dezvoltat de HiSilicon, va fi disponibil înainte de mijlocul lunii septembrie. După livrare, livrarea produselor Huawei în a doua jumătate a anului nu este o mare problemă. Recent, sa raportat că Huawei va întârzia producția în masă a principalului său telefon mobil Mate40, ceea ce este practic fals.”

Huawei s-a chinuit sa isi faca stocuri de componente de ultima generatie inainte de septembrie, cand urmeaza sa intre in vigoare o interdictie impusa de catre Donald Trump pentru fabricarea componentelor de care are nevoi. Se pare ca intr-o anumita masura a reusit sa-si indeplineasca planul, iar MATE 40 Pro sa fie lansat la timp de catre compania chinezeasca, lucru care mai mult ca sigur va fi benefic pentru intreaga industrie, in final.

Huawei are planuri foarte mari pentru lumea telefoanelor mobile, insa indeplinirea lor este dependenta intr-o foarte mare masura si de ceea ce va face Donald Trump in viitor cu sanctiunile pe care tot vrea sa le impuna impotriva altora.