Planeta Uranus: VIDEO INCREDIBIL al NASA cu Apusul Soarelui

Planeta Uranus are prezentat apusul soarelui intr-un clip video incredibil publicat de catre NASA, iata cum se vede fenomenul de pe planeta indepartata.

0

Planeta Uranus impreuna cu Venus, luna Titan, sau Marte, au prezentate astazi apusurile intr-un clip video incredibil facut de catre cei de la NASA, iar mai sus puteti vedea totul in plina actiune pentru toate aceste planete. Planeta Uranus este a doua cea mai indepartata dintre toate corpurile care sunt prezentate in clipul video de mai sus, care reprezinta o simulare facuta de catre NASA pentru modul in care arata apusurile in toate aceste locatii distante.

Planeta Uranus are si cel mai interesant dintre toate apusurile prezentate acolo, acesta incepand cu o culoare albastra, care usor se transforma intr-un verde foarte deschis, parand sa semene cu ceea ce vedem in aurora boreala. Spuneam ca planeta Uranus este a doua cea mai indepartata locatie, iar asta pentru ca TRAPPIST-1e are deasemenea prezentat apusul, iar aici vorbim despre o planeta dintr-un sistem solar apropiat de al nostru.

Planeta Uranus: VIDEO INCREDIBIL al NASA cu Apusul Soarelui

Planeta Uranus are aceasta culare neobisnuita, in raport cu toate celelalte planete, din cauza elementelor din care este compusa atmosfera sa, insa cu toate acestea vorbim despre o imagine impresionanta a apusului soarelui. In toate cazurile soarele este pozitionat in fix acelasi punct in raport cu planeta, astfel incat apusul sa se vada la fel din toate pozitile, deci ceea ce vedem pentru planeta Uranus, vedem si pentru celelalte.

“Simulările arată aceste lumi care se îndepărtează de lumina Soarelui, ceea ce se întâmplă când vedem un apus de soare. Pe măsură ce aceste lumi se rotesc, fotonii se împrăștie în direcții diferite, în funcție de energia fotonilor și de tipurile de molecule din atmosfere. Rezultatul este o paletă de culori minunată care ar fi vizibilă celor care stau pe aceste lumi.”

Planeta Uranus a revenit abia recent in atentia lumii intregi, iar asta pentru ca pana in momentul de fata concentrarea era pe alte planete din sistemul solar, insa iata ca oamenii de stiinta incep sa se uite cu mai multa atentie la ea. Acest clip video cu apusurile din diverse zone din univers ne arata inca o data cat de diferite sunt alte “lumi” in comparatie cu Pamantul, iar planeta Uranus este una dintre cele mai interesante dintre ele, dupa cum puteti vedea.

Planeta Uranus ar putea avea o noua misiune de explorare trimisa de catre NASA in viitorul nu foarte indepartat, insa ramane de vazut cam cat va dura pana cand se va intampla acest lucru, si ce va mai fi descoperit.