Ministerul Sanatatii: Noi masuri de relaxare pregatite incepand cu 1 iulie

Ministerul Sanatatii masuri relaxare 1 iulie

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, a anuntat ca a fost pregatit un nou pachet de masuri de relaxare pentru 1 iulie, anuntul venind in ziua in care avem un record de cazuri noi in comparatie cu oricare dintre zilele din ultimele doua luni, dar atentia ramane totusi pe relaxari.

Ministerul Sanatatii da de inteles ca aceasta crestere a numarului de cazuri se datoreaza in principal nerespectarii regulilor de distantare sociala, de protectie, de igiena, si desi se pregatesc noi masuri de relaxare, aplicarea lor depinde de evolutia in continuare a numarului de cazuri noi.

“Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un nou apel la populație să mențină regulile de igienă, regulile de precauție și distanțare fizică.

Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Fiecare caz în parte este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular. Dacă vor fi restricții, vor fi strict punctuale și locale.”