WhatsApp: ATENTIONARE Majora catre TOTI Oamenii cu Telefoane

WhatsApp este in centrul unei foarte importante atentionari trimise catre toti oamenii cu telefoane, iata ce trebuie sa stii, si cum te afecteaza.

WhatsApp autoprotectie

WhatsApp este ca mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, iar pentru toti cei 2 miliarde de oameni care o folosesc in fiecare zi vine o atentionare extrem de importanta de care ar trebui sa stie chiar acum. Vorbesc despre faptul ca WhatsApp este in ultima perioada tinta tot mai multor atacuri prin care diverse persoane de rea-credinta incearca sa le fure conturile oamenilor prin diverse metode mai mult, sau mai putin, usor de depistat de la bun inceput.

WhatsApp a tot avut emise avertizari in ultimele luni in legatura cu diversele metode prin care hackerii incearca sa fure conturi, iar una dintre cele mai folosite vizeaza pacalirea oamenilor cu mesaje care par “oficiale”. Unii hackeri le trimit oamenilor mesaje care par sa vina de la WhatsApp, atat prin formulare, cat si prin imaginea de profil folosita, ele spunandu-le oamenilor ca trebuie sa-si “confirme” contul cu un cod primit prin SMS, doar ca acel cod le permite hackerilor sa-si logheze telefoanele in platforma cu contul victimei.

WhatsApp: ATENTIONARE Majora catre TOTI Oamenii cu Telefoane

WhatsApp este deasemenea in centrul atentiei pentru ca o alta metoda de furt a conturilor este folosita de catre hackeri cu o eficienta foarte mare, aceasta presupunand asumarea identitatii unui contact al victimei. Hackerii trimit mesaje care par sa vina de la contact, uneori prieten apropiat al victimei, si desigur ca li se cere un codul prini prin SMS de la WhatsApp, sub diverse pretexte, el fiind cel care le permite hackerilor sa-si activeze contul in telefonul propriu.

WhatsApp le ofera oamenilor si o metoda de a isi proteja conturile in fata unor asemenea atacuri, activarea autentificarii in 2 pasi fiind metoda cea mai buna prin care va puteti proteja. Activand aceasta optiune, chiar daca o persoana va pacaleste sa-i furnizati codul de activare al contului WhatsApp intr-un alt telefon, atat timp cat nu stie codul PIN special setat de voi pentru activarea contului intr-un alt telefon, nimeni nu va poate fura contul.

WhatsApp este tinta favorita a hackerilor pentru ca exista foarte multi oameni naivi, usor de pacalit, iar dupa ce conturile sunt furate, victimele sunt santajate pentru a plati si a primi acces iar la cont.