Ministerul Sanatatii: decizia privind tratarea asimptomaticilor infectati cu Coronavirus

0

Ministerul Sanatatii decizia tratarea asimptomaticilor infectati Coronavirus

Ministerul Sanatatii a luat saptamana aceasta decizia de a permita tratarea persoanelor nfectate cu noul Coronavirus, dar asimptomatice, in afara spitatelor dupa o anumita perioada de timp in care nu prezinta vreun simptom al bolii.

Ministerul Sanatatii vrea sa elibereze spitalele dupa cresterea constanta si mare a numarului de infectari cu noul Coronavirus, iar aceasta situatie va continua, dupa cum am fost avertizati in repetate randuri de catre autoritatile din Romania.

Astăzi, 26 iunie 2020, în cadrul unei videoconferințe, reprezentanții Ministerului Sănătății au solicitat direcțiilor de sănătate publică un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării persoanelor asimpromatice infectate cu noul coronavirus, conform prevederilor Ordinului 1137/2020.

De asemenea, până la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor transmite Ministerului Sănătății rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID.

În cadrul videoconferinței au mai fost discutate și alte probleme cu care se confruntă direcțiile de sănătate publică și unele spitale în această perioadă, precum deficitul de personal medical de specialitate cu precădere în domeniile terapie intensivă și epidemiologie din cauza lipsei posibilității transferului între unități, rezultatele controalelor efectuate de curtea de conturi, plata orelor suplimentare, etc.

Termenul de transmitere a acestor rapoarte este ziua de luni, 29 iunie 2020.

În baza acestora, conducerea Ministerului Sănătății va decide măsurile care se vor lua în perioada următoare, precum și modificările legislative viitoare, dacă se impune.”