Samsung: Tehnologia UIMITOARE pe care o Doream de Multi Ani

Samsung surprinde lumea intreaga cu o tehnologie uimitoare pe care o doream de foarte multi ani de zile, iata ce a anuntat in mod oficial acum.

Samsung a anuntat ieri o tehnologie uimitoare pe care o asteptam de ani, si ani, de zile pentru produsele electronice pe care le folosim, iar intr-un final ea urmeaza sa ajunga si in telefoanele vandute de catre coreeni. Samsung a anuntat in mod oficial noi senzori de imagine revolutionari pentru camerele telefoanelor mobile, acestia combinand tehnologiile Tetracell si Dual Pixel pentru a face poze aproape la fel de bune precum cele facute de aparatele DSLR.

Samsung dezvaluie noul senzor de imagine ISOCELL GN1, unul care are rezolutia de 50 de megapixeli, si dimensiune pixel de 1.2 μm, insa asta e doar o parte dintre toate noutatile. Tehnologia Tetracell combina 4 pixeli in 1 pentru a inregistra imagini de calitate foarte ridicata pentru inregistrarea imaginilor, in timp ce tehnologia Dual Pixel are focalizare foarte rapida care este extrem de similara cu sistemele de focalizare folosite in cazul aparatelor DSLR.

Samsung: Tehnologia UIMITOARE pe care o Doream de Multi Ani

Samsung a reusit sa faca un senzor de imagine atat de impresionant incat pozele facute cu el sunt similare cu cele inregistrate cu un senzor de imagine de 100 de megapixeli, poate chiar cel nou din seria S20. Multumita dimensiunii senzorului, de 1.2 μm, acesta poate fi folosit fara probleme inclusiv pentru a inregistra poze foarte bune pe timp de noapte, ceva cu care Samsung s-a mandrit in toate modelele de telefoane recente pe care le-a lansat pentru clienti.

“Fiecare pixel de pe ISOCELL GN1 este format din două fotodioduri, care primesc raze de lumină de pe laturile micro-lentilelor deasupra pixelului. Procesul de autofocus de detectare a fazelor creează apoi două „copii” ale imaginii din lumina de intrare, una pe fiecare fotodiodă, care sunt evaluate de senzor la fel cum funcționează ochii umani. Elementele obiectivului se reglează până când cele două imagini sunt identice, ceea ce indică faptul că obiectul este în centrul atenției în viziunea camerei.”

Samsung inoveaza in mod constant in ceea ce priveste fotografia, iar asta pentru ca este hotarata sa le ofere clientilor din intreaga lume doar cele mai bune telefoane mobile, care au camere excelente. Samsung simte si presiune de la cei de la Huawei, iar asta deoarece de la chinezi am vazut tot mai multe modele de telefoane mobile care au camere surprinzator de bune, acestea facand poze foarte apropiate de cele inregistrate de catre aparatele DSLR.

Samsung vrea sa inoveze in domeniul fotografiei pentru telefoane mobile, iar noul sau senzor de imagine ne arata ca vrea sa fie cel mai bun producator de senzori de imagine.