Calea Lactee: INCREDIBILA Descoperire, NU se Credea Posibil

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri incredibile a NASA, care nu era crezuta posibila, iata ce s-a observat in centrul galaxiei noastre.

Calea Lactee comoara

Calea Lactee are din nou o incredibila descoperire facuta de catre cercetatorii care analizeaza cu extrem de mare atentie spatiul cosmic din jurul nostru, ei reusind sa detectze ceva ce nu parea posibil. Mai exact, cercetatorii de la NASA, care au folosit observatorul cu raze X Chandra, au descoperit in centrul galaxiei Calea Lactee o serie de gauri negre pe care nu le-au mai vazut pana acum, si despre care nu credeau ca ar putea exista intr-o asemenea zona.

Calea Lactee are descoperite de catre NASA cateva mii de gauri negre in apropiere de centrul galaxiei, da ati citit bine, acestea fiind la trei ani-lumina departare de gaura neagra supermasiva din galaxie. Aceste gauri negre pe care NASA le-a descoperit au dimensiuni mult mai mici, ele avand masa cuprinsa intre de 5 si 30 de ori cea a soarelui, insa pentru ca sunt cateva mii aproape de centrul galexiei Calea Lactee, ele sunt foarte importante.

Calea Lactee: INCREDIBILA Descoperire, NU se Credea Posibil

Calea Lactee comoara gauri negre
FOTO: NASA Chandra X-ray.

Calea Lactee poate fi “casa” pentru zeci de mii de gauri negre, iar conform unor studii facute de catre cercetatori, acestea s-ar putea aduna in jurul celei supermasive din centrul galaxiei. Ceea ce a descoperit NASA acum pare sa confirme teoriile de pana acum ale altor cercetatori, insa Calea Lactee trebuie analizata cu mult mai mare atentie pentru a se confirma fara vreun dubiu ceea ce ne este prezentat in acest moment de catre ei, si asta necesita timp.

“Astronomii au descoperit dovezi pentru mii de găuri negre situate aproape de centrul galaxiei noastre din Calea Lactee folosind date de la Observatorul de raze X Chandra al NASA. Această recompensă cu găuri negre constă din găuri de masă stelară, care cântăresc de obicei între cinci și 30 de ori mai mult decât masa Soarelui nostru. Aceste găuri negre recent identificate au fost găsite în decurs de trei ani-lumină – la o distanță relativ scurtă pe scări cosmice – a găurii negre supermasive din centrul galaxiei noastre cunoscut sub numele de Săgetător A.”

Calea Lactee are foarte multe gauri negre, insa ele sunt greu de descoperit pentru ca nu emit lumina, deci doar in anumite conditii pot fi detectate chiar si cu telescoape cu raze X. NASA a avut noroc in ceea ce priveste aceasta descoperire, si va continua sa monitorizeze cu foarte mare atentie respectiva zona din Calea Lactee pentru a vedea daca poate descoperi chiar mai multe gauri negre de acest gen, si eventual sa aiba un numar clar.

Calea Lactee este o galaxie foarte mare, iar ceea ce a descoperit NASA acum reprezinta doar o mica parte din numarul total de obiecte de acest gen care inca raman ascunse de noi toti.