LUNA: ECLIPSA pe care o Vei Putea vedea Inclusiv din Romania

LUNA va trece in urmatoarele ore printr-o eclipsa pe care o vom putea urmari inclusiv din Romania, iata ce vei putea urmari pe cer din tara noastra.

LUNA penumbra

LUNA va trece in aceasta noapte printr-o noua eclipsa care va fi vizibila in intraga lume, desigur la ore diferite, dar chiar si asa, vorbim despre un eveniment global, pe care probabil vei fi interesat sa-l vezi. Vorbim despre o eclipsa in penumbra pentru LUNA, deci nu despre una totala, ci despre o trecere a satelitului natural al Pamantului prin umbra planetei noastre pentru o perioada scurta de timp, deci va trebui sa fiti vigilenti pentru a vedea totul.

LUNA va trece prin aceasta eclipsa undeva incepand de dimineata, de pe la ora 05:00, inainte ca soarele sa rasara, astfel ca va trebui sa va treziti destul de dimineata pentru a urmari totul. Eclipsa in penumbra va fi vizibila doar in cursul diminetii in Romania, astfel ca maine noapte nu veti mai putea vedea ceva, astfel ca daca ratati evenimentul acum, nu veti mai avea ocazia de a-l vedea, cel putin nu in cursul acestei luni, ci poate in lunile urmatoare.

LUNA: ECLIPSA pe care o Vei Putea vedea Inclusiv din Romania

LUNA va fi ascunsa intr-o proportie maxima de 35% in timpul acestei eclipse, deci vorbim despre o ascundere partiala in timpul evenimentului, el nefiind unul chiar atat de serios, in final. Avand in vedere felul in care se va desfasura aceasta eclipsa, ea nu va putea fi vizibila foarte bine de catre oricine decat daca LUNA este urmarita cu un telescop, sau cu un echipament fotografic de inalta calitate, astfel ca nu chiar oricine va putea urmari totul de pe Pamant.

LUNA a trecut in anul 2020 prin cateva eclipse pe care multa lume le-a urmarit cu mare atentie, insa altele au fost mult mai importante decat aceasta, dupa cum prea bine stiti deja. LUNA trece in mod regulat prin eclipse in orbita pe care o are in jurul Pamantului, astfel ca nu vorbim despre fenomene care surprind pe cineva, ci despre o regularitate, dar spectacolul este oricum impresionant pentru cine il urmareste de pe Terra.

LUNA ar urma sa mai treaca printr-o eclipsa de acest gen abia peste cateva luni, asa ca daca sunteti intr-adevar interesat de ceea ce se intampla maine, fiti atenti dimineata pe cer.