iOS 14: Functia extrem de importanta pentru iPhone si iPad

ios 14 securizare parole

iOS 14 vine cu o noua functie extrem de importanta pentru iPhone si iPad, una care va ajuta utilizatorii de iDevice-uri sa afle mult mai rapid daca una dintre parolele folosite este prea usor de spart, sau a fost sparta.

iOS 14 va avea in iCloud Keychain implementat un sistem special care va ajuta utilizatorii sa descopere daca parolele lor sunt vulnerabile, el permitand oricum stocarea lor prin intermediul serverelor iCloud pentru o siguranta sporita.

iOS 14 aduce acest sistem dupa ce Google Chrome l-a avut implementat de ceva vreme de catre cei de la Google, iar totul are menirea de a imbunatati radical securitatea de care beneficiem cand ne folosim iDevice-urile zilnic.

iOS 14 parola compromisa

“Safari monitorizează în siguranță parolele salvate, ținând cont automat de parolele care ar putea fi implicate într-o încălcare a datelor. Pentru a face acest lucru, Safari folosește tehnici criptografice puternice pentru a verifica în mod regulat derivările parolelor dvs. pe o listă de parole încălcate într-un mod sigur și privat care nu vă dezvăluie informațiile despre parolă – chiar și pentru Apple. Dacă Safari descoperă o încălcare, vă poate ajuta să faceți upgrade la Conectați-vă cu Apple atunci când este disponibil sau să generați automat o nouă parolă sigură.”